Светът е голям и истории дебнат отвсякъде

0
 

Сподели

Shares

“Пътуването те оставя безмълвен, но след това те превръща в разказвач”
Ибн Батута, марокански изследовател

Клуб на пътешественика

През октомври Клуб на пътешественика става на 3 години. За рождения си ден пътешествениците са ни подготвили и нов, по-просторен, и също толкова уютен клуб. Всички вдъхновяващи дейности от старото място се запазват, допълнени с нови вълнуващи инициативи.

Независимо дали не сваляш раницата от гърба си или обичаш да пътуваш веднъж годишно; дали си номад по душа и джоб или просто си любопитен към света и неговата необятна природа и култура. Клубът на пътешественика е пространството, което обединява всички, които обичат да пътуват, да мечтаят, да научават нови неща. Това е мястото, където можеш да прочетеш (клубът разполага с непрестанно растяща библиотека), да погледаш (филми и видеа, презентирани в клуба) или да послушаш (лекция или презентация) за близки и далечни дестинации, да научиш как на практика можеш да отидеш там и да правиш нещата, които те кефят – било то гмуркане, катерене или взиране в облаците.

Клубът на пътешественика се ражда като идея през есента на 2011 г., когато Марги и Сашо (планинари, скиори, колоездачи и приключенци) са на едномесечен вело трип в Мароко. Двамата въртят педалите под жаркото сахарско слънце и си говорят колко яко би било да има реално пространство, което да обединява приключенци като тях. Когато се връщат в София, канят Надя (приятелка, споделяща любовта към планината, екстремните спортове и пътешествията) да се присъедини към тях и правят мечтата реалност. В продължение на три години Клубът се развива и расте именно благодарение на пътешествениците. Всяка седмица гостуват различни презентатори – изследователи или любители, със своите интересни и вдъхновяващи пътешествия или инициативи. Историите са буквално от целия свят: пътуване на стоп в Африка, кръстосване на Китай по 31-вия паралел, обикаляне на ашрами в Индия, изследване на прилепчета в Малави. Може да научиш все полезни неща – от това кога да си вземеш самолетни билети до къде да спиш и кои скакалци стават за ядене.

Наред с презентациите, Клубът е домакин и на различни инициативи, свързани с пътуване или спортове на открито, изложби, работилници, курсове по първа помощ и по придвижане със ски в планината. Всички тези полезни и интересни дейности ще се запазят и в новата локация на клуба – ул. “Сердика” 19. Сред новите инициативи е и колаборация между пътешествениците и списание 360°.

В клуба ще има вечери на 360°, в които ще представяме новите броеве и ще можете да се срещнете с автори от списанието. Освен всичко друго в Клуба предстоят и много нови тематични вечери с храна, напитки и музика от цял свят (да, новият клуб ще има бар, който ще утолява и съвсем физическата жажда на своите посетители).

Новият Клуб на пътешественика е на ул. „Сердика“ 19 (зад Дом на Киното) и отваря врати на 29 септември в 19 ч. и ще продължи да бъде отворен с работно време 17.00-22.00, понеделник до събота.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.