Еколабиринт във Враца и Монтана

0
 

Сподели

Shares

Еколабиринт

В градовете Враца и Монтана и още шест български общини стартира информационно-образователна кампания за разделно събиране и рециклиране на картонени опаковки от течности. Материалите, от които те са направени – картон, пластмаса и алуминий, подлежат 100% на рециклиране и могат да се използват многократно. Ползите за обществото и околната среда от незамърсяването на природата и спестяването на ресурси са многобройни и засягат всеки един от нас.

За тази цел е създаден ЕКОЛАБИРИНТ – забавно образователно преживяване за малки и големи. Всеки, който иска да влезе в лабиринта, трябва да донесе поне една празна кутия от сок или мляко, а за да намери изхода му следва да отговори на 11 въпроса, свързани с опазването на природата и ползите от рециклирането. Всички участници ще получат награди и подаръци. Съпътстващите презентации и работилници допълнително обогатяват познанията на децата за опазването на околната среда и дават практически съвети за отговорно отношение към нея в ежедневието ни.

Лабиринтът ще отвори за вас на 26 септември, от 11 да 17 часа на пл. „Христо Ботев“ в гр.Враца и в неделя, 27 септември, по същото време, но на пл.“Жеравица“ в Монтана.

Всяко дете, което премине успешно през лабиринта ще получи тетрадка и сокче като награда.

Кампанията се организира от ЕКОПАК България и Тетра Пак.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.