Моят зелен град

0


Дата на събитието: 26.09.2015

Сподели

Shares

Моят зелен град

На 26 септември (събота) стартира осмото поредно издание на екологичната инициатива „Моят зелен град“. Началото ще бъде поставено в Банкя от 10 часа, където еко-любители ще могат да засадят дърво и да направят района по-зелен. И тази година доброволческата кампания се организира от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) и ЕКОПАК България АД, с подкрепата на район Банкя.

В съботния ден, всички присъстващи любители на природата ще могат да допринесат за създаването на първата гора на „Моят зелен град“. За децата, които се присъединят към инициативата ще бъде организирано специалното образователно куклено шоу на ЕКОПАК и „Театър на приказките – София“: „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка”. По този начин кампанията цели да спомогне за възпитаването на любов към природата у децата и да им покаже как могат да се грижат за нейното опазване.

Още 17 български населени места ще се включат в тазгодишното издание на кампанията през идните няколко седмици. В активности по почистване, боядисване на пейки, маси и беседки, както и възстановяване на кошчета за боклук и изграждане на катерушки ще се впуснат доброволци от Боровец, с. Розово (обл. Пазарджик), Сандански, Велико Търново, Русе, Плевен, Берковица, Габрово, Варна, Мъглиж (обл. Ст.Загора), Димитровград, Смолян и Добрич. Жителите на Бургас, Сливен и Ямбол, пък, ще впрегнат своите усилия в разчистване на дерета от камъни, както и в ремонтни дейности на църквата в манастир „Света Богородица“. Тази година с активности по залесяване ще се включат и доброволци от Пловдив и Търговище.

„Всички еко-любители са добре дошли да се включат в инициативата, а на място ще могат да получат необходимите за облагородяване на областта материали.“ – казаха ЕКОПАК България АД преди събитието в Банкя.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.