29 отбора финишираха в XCo Adventure Cup

0
 

Сподели

Shares
XCO ADVENTURE CUP 2015
Снимка: Камелия Атанасова

Скалистите брегове на Северното ни Черноморие бяха домакин на шестото издание на състезанието XCo Adventure Cup, което се проведе от 19 до 22 септември. Въпреки че липсваше планински терен, състезанието беше сериозно предизвикателство за отборите. За първа година имаше и две трасета – за група А и Б.

Ето какво разказа организаторите от XCoSports България за състезанието:

„През първия състезателен етап участниците от А група преминаха близо 8 5км, а тези от Б група – 40 км. Стартът бе даден в 20:00 ч. на 19 септември от базовия лагер в с. Кранево, като там бе и крайната точка на маршрута. Етапът бе пешеходен, ориентирането направи преминаването му доста трудно, а 2,8-те километра плуване подейства освежаващо за някои от отборите, докато за други бе истински тест за вече изчерпаните сили. В първия етап на състезанието отпаднаха общо 12 отбора.

XCO ADVENTURE CUP 2015
Снимка: Камелия Атанасова

Стартът на втория състезателен ден бе даден на 21 септември в 09:00 ч. 34-те останали отбора стартираха с колела, а маршрутът обхващаше 130 км за А група и 90 км за Б група, като и двете трасета отведоха състезателите до скалите край Тюленово. Там се проведе и атрактивният етап с катереното – алпийски тролей на височина 30 м над морето и с дължина 58 м. Не липсваха и драматични обрати и наказания, поради спорното преминаване на някои от отборите по забранения за движение път Е87.
В базовия лагер и тази година зрители и приятели на участниците следяха движението им по трасето чрез GPS проследяването, осигурено от Loggator. Метеорологичните условия бяха на страната на състезателите и по време на надпреварата бе слънчево и тихо, а температурата на водата се движеше около приятните 23 градуса.“

XCO ADVENTURE CUP 2015
Снимка: Камелия Атанасова

След като се справиха с тежкото трасе и всичките му предизвикателства, на почетната стълбичка на XCo Adventure Cup 2015 в А група отново застанаха на първо място отбор „Добри хора, добра работа“ – Иван Сираков и Станимир Беломъжев, с време 25:24:00. На второ място се наредиха “The Chemical brothers” – Иван Димитров и Николай Димитров – 25:50:30 и на трето – отбор „Ръждясала Сача“ – Иван Геров и Тервел Тотев, с разлика от 1 минута – 25:51:30.

В Б група победител стана дамският отбор “Tough girls” – Антония Григорова и Христина Козарева, с време от 20:39:43. След тях се наредиха „Мрън-мрън“ – Пирин Карабенчев и Николай Атанасов. Трети остана отбор „Турбо 3.0“ – Ивайло Минев и Николай Станчев. Цялостното класиране и движението на отборите по трасето можа да видите тук.

XCO ADVENTURE CUP 2015
Снимка: Камелия Атанасова

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.