Зеленият маратон на Варна

0
 

Сподели

Shares

На 20-ти септември в района на Аладжа манастир край Варна се проведе първото издание на „ЗЕЛЕН МАРАТОН“ – новото предизвикателство, което Велоклуб „УСТРЕМ“ отправи към всички, които обичат да бягат или карат велосипед сред природата.

Видеото от събитието, което можем да видим, съдържа кадри, заснети с дрон от въздуха.

Велоклуб „УСТРЕМ“, Зелен маратон

Събитието бе насочено към любителите и в него взеха участие 163-ма души, които се състезаваха в дисциплините:
– планинско колоездене – 10, 20 и 40 км
– горско бягане – 10 и 20 км
– дуатлон – 20 км колездене + 10 км бягане

Велоклуб „УСТРЕМ“, Зелен маратон

Базовият лагер бе на голямата поляна с наблюдателницата над Аладжа манастир, а трасетата по горските пътища и пътеки в Природен парк „Златни пясъци“.

Велоклуб „УСТРЕМ“, Зелен маратон

„Идеята на събитието е да промотира спортовете свързани с екологичните начини на придвижване, но освен това то има и благотворителна кауза – 100% от събраните средства ще бъдат дарени за закупуване на спортна екипировка на деца в социални домове и неравностойно положение.“ – разказаха от Велоклуб „УСТРЕМ“ след събитието.

Велоклуб „УСТРЕМ“, Зелен маратон

Още в 8:00 часа голямата поляна вече е била пълна с хора, а участниците са били от София, Бургас, Русе, Чепеларе и др. Стартовете са били два – първи за велосипедистите и дуатлонците и втори за бегачите.

Велоклуб „УСТРЕМ“, Зелен маратон

„На около 4 км от старта рояк стършели нападна състезателите. Резултата беше 31 ужилени. Някои от тях с над 20 ужилвания. Благодарение на своевременната реакция на осигуряващия медицински екип и организаторите, бе оказана медицинска помощ на място, за което бяха извикани допълнителни медицински екипи. 22-ма бяха откарани в токсикологията на Военна болница за консултация и лечение, а много от тях след това върнати на поляната.“ – разказаха още от „УСТРЕМ“.

Велоклуб „УСТРЕМ“, Зелен маратон

Всичко това обаче явно не попречи на останалите участници да се състезават до край по някои от най-красивите трасета в района на Варна, а след това и да участват в забавленията и игрите на поляната.

Велоклуб „УСТРЕМ“, Зелен маратон

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.