Borovets Open Cup се завърна

0
 

Сподели

Shares

След две годишна пауза, едно от най-интересните събития на родната маунтинбайк сцена се възроди по-трудно от всякога. Сухо трасе с много прах и пепел през целия уикенд и изненадващ дъжд на финала белязаха завръщането на Borovets Open Cup.

Borovets Open Cup

„Близо 120 човека от България и региона се включиха в тежката надпревара и мериха сили по дългото 2400 метра технично трасе. През целия уикенд времето в курорта беше слънчево и горещо, а пистата за състезанието суха и прашна. Точно в кулминацията на състезанието при финалите на мъжете времето рязко се промени, заваля силен дъжд, който бързо превърна прахта в кал и най-бързите състезатели бяха поставени в много тежки условия.“ – разказаха организаторите.

Borovets Open Cup

Най-добър резултат в състезанието постигна представител на съседна Гърция – Константинос Андриотис, който въпреки тежките условия се справи отлично и успя да премине през трасето за време 3:28.10. Втори след него се класира сънародника му Йоанис Йоано с резултат 3:38.87.

Най-добър сред българите, на трето място в категорията на мъжете успя да се класира Йоан Нейчев, който показа много стабилно каране през целия уикенд и заслужено се качи на почетната стълбичка.

В категорията на юношите най-бърз отново беше Теодор Марводиев от клуб VIVO Петрич, който успя да премине трасето за време 3:41.53 и заслужи поредния си медал за сезона. На второ и трето място след него се класираха Ивайло Ставрев и Лъчезар Савов, които също се представиха много добре и показаха отлични умения и потенциал за развитие.

В категория мастърс или мъже над 30 години, най-добре се представи Камен Недков от отбора на RAM bikes с време 3:55.12 следван от Николай Пешов и Теодор Тодоров.

При участниците без задно окачване на колелото в категория „Хардтейл“ най-добър резултат успя да постигне Димитър Мънев с време 4:26.60. На второ и трето място след него успяха да се класират Павел Георгиев и Здравко Теофанов.

В състезанието участваха и две дами, от които по-бърза беше Полина Петрова от отбора на Gravity с време 6:07.09, следвана от популярната актриса Анжела Недялкова.

Borovets Open Cup

Borovets Open Cup беше втори кръг от Българските Даунхил Серии, които се провеждат през цялата година и включват 5 кръга на 5 различни трасета в България с общо класиране и рангинг система. Следващите кръгове на турнира са в Златица през идния уикенд, на Витоша на 10-11 октомври и финалът в Петрич на 6-8 ноември.

Borovets Open Cup

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.