200 км, 3 дни, 48 отбора – XCo Adventure Cup 2015

0


Дата на събитието: 19.09.2015

Сподели

Shares

На 19 септември в района на Северното Черноморие започва екстремното състезание XCo Adventure Cup. То ще включва бягане, плуване, колоездене, катерене, изгубване и намиране и ще продължи до 22 септември.

Лицата на XCo Adventure cup
Снимка: Яне Голев

Регистрацията за участие вече приключи и на старта тази година ще застанат 48 отбора, които ще трябва да изминат дестинацията от 200 километра за 3 дни, ако искат да финишират в състезанието.

Лицата на XCo Adventure cup
Снимка: Яне Голев

В подготовката на трасето и тази година се включи Кирил Николов-Дизела, който постави новия рекорд на Ком-Емине и спечели повечето от предишните надпревари от XCo Adventure Cup. Домакин ще бъде Спортен комплекс Aqualife в Кранево.

Конкретният маршрут и контролни точки, до които участниците ще трябва да достигнат, ще бъде съобщен непосредствено преди старта на 19 септември. Тази година началният сигнал ще бъде даден в тъмната част на денонощието – в 20 ч.

XCo Adventure Сup, Яне Голев
Снимка: Яне Голев

„Етапите, по традиция, ще са достатъчно разнообразни и ще обхванат всички умения на състезателите за придвижване, ориентиране и оцеляване сред непознат терен и непредвидени препятствия. По трасето ще се движат и спасителни екипи, в случай на нужда от спешна помощ.“ – разказаха организаторите от XCoSports България.

Лицата на XCo Adventure cup - Организаторите
Снимка: Яне Голев

Друга новост от тази година е, че за първи път ще има две трасета. Едното, традиционно, ще е с дължина 200 км, а другото – 100 км, като отборите ще се движат по това, за което предварително са се записали. Степента на трудност между двете няма да се различава драстично, освен в дължината, която състезателите ще трябва да покрият.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.