360° прогноза: 19-22 септември

0
 

Сподели

Shares

Времето

Дългият уикенд ще започне с ясно и топло време, подходящо за планина и спорт на открито.

Антициклоналната обстановка в неделя сутринта ще се смени с циклонална и в късния неделен следобед ще започне разваляне на времето.

В събота ще е идеално за кайт и уиндсърф по морето – вятър около 6-8m/s от североизток, а по Северното Черноморие и до 10m/s. На запад от крайбрежието вятърът ще е по слаб – 2-4m/s от изток-североизток.

В Източна България ще има купесто-слоеста облачност. Над западната част от страната вятърът при земята ще е слаб – 1-4m/s, а на 2000-2500 метра – около 4-6M/s от изток.

Времето ще бъде подходящо за парапланеризъм, като най-неустойчиво се очаква да е в крайните западни части на страната.

Вятърът в Северна България ще е с 1-3m/s по-силен от другите части на страната.

В неделя се очаква да започне промяна на времето и вятърът ще отслабне още, ще е по-променлив по посока. По Черноморието ще отслабне, но ще остане североизточен, а в Западна България ще се преориентира от югозапад на 1500-2000 метра. При земята той ще бъде от югоизток.

В неделя вечерта ще започне усилване на южния вятър и над Югозападна България са възможни кратки валежи от купестодъждовни облаци.

В понеделник около обяд ще премине студен фронт с валежи и понижение на температурите. Фронтът ще се движи на изток, като в Източна България вятърът ще е от юг-югозапад със скорост 4-8m/s. Валежите ще започнат във вторник и няма да са толкова по количество както в Западна България.

Във вторник валежите ще са слаби и на малко места, главно в Източна България, но температурите ще са по-ниски. Вятърът ще бъде слаб – 2-4m/s от северозапад в Западна България и от юг 4-8m/s по Черноморието.

Прогноза за целия месец септември можете да видите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.