По слаклайн над Марица

0


Дата на събитието: 18.09.2015

Сподели

Shares
Slackline Bulgaria. Серафим Захариев
Серафим Захариев

На 18-ти септември в Пловдив ще можем да видим нещо, което не се е случвало досега. Преминаване по слаклайн над река Марица.

Демострацията ще започне от 19.30 часа под пешеходния мост на реката и е част от MOVE Week – седмицата на физическата активност и спорта, в партньорство с международния фестивал за архитектура ONE ARCHITECTURE WEEK.

По лентата над Марица ще се разходят момчетата от Slackline Bulgaria. Серафим Захариев и Атанас Андев ще преминат над реката по слаклайн с дължина 40 метра и широчина 2,5 см. Той ще бъде опънат на метър и половина над водата, а момчетата няма да бъдат обезопасени. Вече са направени проби и са изградени установките. Успоредно с екстремното изпълнение на момчетата ще има възможност и хора, които нямат слаклайн опит да се разходят по някоя от лентите, които ще бъдат опънати на Плажа на Марица.

Серафим Захариев е на 26 години и е от град Пловдив. Занимава се със слаклайн от 5 години. Ценител е на всички стилове в този спорт. Той се занимава с популяризирането на спорта в България и е основател на „Slackline Bulgaria“ – мястото за всичко от света на този атрактивен спорт.

„Искахме да направим нещо различно, да съчетаем спорта с градската среда и природата. Заниманието ми доказва, че невъзможни неща няма, така че съм сигурен, че ще се получи страхотно шоу. Радвам се, че за поредна година сме част от Move Week и знам, че с общите ни усилия ще раздвижим много хора. Подкрепяме таз годишната тема на One Architecture Week, като смятаме, че пространствата около реката могат да се превърнат в събирателна точка за различни социални групи, а защо не и догодина да изградим първия градски Slackline park в България?” – разказа Серафим, докато се подготвя за демонстрацията в Пловдив.

Slackline Bulgaria. Серафим Захариев

Освен демонстрацията на Серафим и Атанас, ONE ARCHITECTURE WEEK тази година включва и други интересни събития, свързани с екстремни и outdoor спортове.

– 19 септември, Плажът на Марица: Турнир по плажен волейбол
– 22 септември, 19 ч., Плажът на Марица: Функционални тренировки
– 23 септември: Филмова вечер със списание 360°
– 25 септември: Уроци по екстремно колоездене с Велоклуб КРИВА СПИЦА

Програмата е част от Европейската седмица на физическата активност и спорта – MOVE Week и подкрепя инициативата на международния архитектурен фестивал „One Architecture Week 2015“, чиято тема тази година е „При-общена река“ – интегриране на река Марица към социалния и културен живот.

Списание 360° е медийният партньор на спортната програма на „One Architecture Week 2015“. Повече за фестивала и програмата му можете да научите оттук.
Събитията са безплатни и насочени към всички.

Повече за спортната програма на фестивала тук.

One Architecture Week

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.