Drop-In право в приключението

0
 

Сподели

Shares

В Drop-In вече може да се наеме колело TREK за байк трип или тест райд – ще ви придружи и висококвалифициран гид, за да извлечете максисума от преживяването

Няма как и да сте пропуснали новината, че по-рано тази година Drop-In станаха официален представител на марката TREK за България. Направиха и магазин специално с фокус върху колелетата, където се намират много от култовите модели на марката, плюс още много, тематично свързани с колоезденето неща.

Eлектрическо колело Trek Powerfly Снимка: Георги ДаскаловАко си мечтаете за собствен TREK или просто искате да го пробвате как е в реални условия – Drop-In е вашето място.

“Освен да се консултирате и да изберете своя TREK, в магазина можете и да вземете велосипед под наем,“

така че да се убедите сами какво точно им е специалното, и да съпреживеете усещането от каране на едно от най-добрите колела на пазара.

Eлектрическо колело Trek Powerfly Снимка: Георги ДаскаловВ комплект с колелото идва и гид, който ще ви съпроводи към едно наистина пълноценно изживяване, така че да извлечете максимума от емоцията. Независимо дали искате да направите байк трип из непознати местности и пътеки, който сами трудно бихте организирали, или просто искате да тествате модела, който сте си харесали, можете да разчитате на 100% професионализъм от страна на гида, безотказност на колелото и абсолютно пълно удовлетворение от приключението.

Eлектрическо колело Trek Powerfly Снимка: Георги ДаскаловОт този сезон DROP-In стартират и програма, с която да споделят качествената екипировка, познанията за това как да се извлече максимума от нея, и незабравимите мигове сред природата. От байк трипове, през сноуборд кемпове, до екипировка под наем – всичко, което е необходимо, за да получите уникалното преживяване, с основни компоненти любимия спорт, куп забавни случки, непотворима атмосфера и невероятни хора.

В края на лятото ние самите се забъркахме в едно такова приключение, благодарение на Drop In.

Eлектрическо колело Trek Powerfly Снимка: Георги Даскалов“Избрахме си да тестваме електрическото колело Trek Powerfly”,

защото ни омръзна от вечния спор в маунтинбайк средите “Е или не е истинско колело електро велосипедът?”. Насочихме се към Боровец, заедно с Илиян Караджинов – опитен планински разбойник, който лятото се занимава с байк турове в партньорство с Drop In. Илиян познава планината като дланта на ръката си и маршрутите му са разнообразни, достатъчно продължителни и достъпни за карачи от всички нива – особено с “електричката”, която ще се предлага заедно с богат асортимент “нормални” велосипеди на Trek. За да съберем максимален брой мнения за колелото, Илиянката беше подбрал шарена групичка от карачи, сред които обаче нямаше нито един “напиняч” – с други думи съвсем обикновени, нормални колоездачи, които обичат да се забавляват с велосипед сред природата. Е, “електричката” сред тях съвсем очаквано пожъна страхотен успех.

Eлектрическо колело Trek Powerfly Снимка: Георги ДаскаловПоради облаци и “мъгел” по високите части на планината в деня на тест райда, направихме живописен преход от Боровец през Самоков до Долна Баня. Trek Powerfly е с мотор и батерия Bosh Performance Line от най-ново поколение, което означава, че добавя едни допълнителни 75 нютонметра въртящ момент, които независимо от предавката помагат на ускоряването. Системата работи така, че колелото “усеща” колко се напъваш, и “додава” поне още толкова мощност, превръщайки и най-тегавите изкачвания в детска игра. Така че при карането по пътеки допълнителната мощност на електродвигателя позволява да се изстрелваш от завоите като с кросарка и да ускоряваш с лекота в секции, по които иначе би се набирал на педалите с мъка. При каране по равното и надолу допълнителното тегло на двигателя и батерията не се усеща – разположението им е оптимално и тежестта е ниско долу, което придава на колелото приятна инерция, без го прави тромаво. По време на каране поведението на Trek Powerfly е като на умерено тежък АМ велосипед – има отлична стабилност, запазвайки добра пъргавина. Окачването работи прекрасно и повечето неравности просто изчезват; геометрията е повече от адекватна, а въпреки масата си колелото е достатъчно подскокливо, за да се заиграеш, изпомпвайки се от корени и бабуни по пътя надолу.

Eлектрическо колело Trek Powerfly Снимка: Георги ДаскаловВ маунтинбайк средите още от появата на първите електро-колела се спори дали въобще е морално тези творения да бъдат категоризирани като велосипеди; дали не е твърде нечестно да се карат по стандартните вело-пътеки и дали чрез тях не се подкопават концептуалните фундаменти на колоезденето – знаете, боя в гърдите за това че си стигнал до някъде без чужда помощ, че разчиташ изцяло на себе си и т.н. Много хора прибързано анатемосаха електро-колелата, поставяйки ги в същата категория нечестни помощни средства като зобенето на допинг. Пълни глупости.
Ако обичате да се забавлявате на колелото и да си играете по пътеките на края на деня ще бъдете също толкова уморен, колкото и с обикновен байк – просто този ще ви позволи да отидете по-надалеч и да го направите по-бързо. За всички останали, които просто не обичат да се морят, Trek Powerfly е идеалния начин да се подиграят с приятелчетата си на изкачванията. Само внимавай да не ти го отнемат насилствено – на най-тегавите баири в нашата групичка определено се водеше оспорвана борба за “електричката”!

Eлектрическо колело Trek Powerfly Снимка: Георги ДаскаловКогато в началото на тази история от магазин Drop-In ни връчиха да пробваме TREK Powerfly+ дори и не предполагахме в какво забавление се забъркваме. Още от първите кръгчета около магазина, та чак до върволицата от желаещи да го пробват в края на 63-километровото опознавателно каране, колелото предизвикваше неизменно една и съща реакция. Всички се смеехме като малки деца, набирайки се на педалите – колелото ускорява като тролейбус, бързащ към гаража в края на смяната!

Eлектрическо колело Trek Powerfly Снимка: Георги ДаскаловTREK Powerfly+ FS 7 е оборудван със:

– предно окачване Fox
– задно окачване RockShox
– Shimano Deore CenterLock, 15mm front hub
– Shimano Deore CenterLock, 142x12mm rear hub
– гуми Bontrager XR3 Expert, 27.5×2.35″
– верига Shimano HG600
– спирачки Shimano Deore M615 hydraulic disc
– седалка Bontrager Evoke 2
– батерия Bosch PowerPack 500Wh
– мотор Bosch Performance Line CX 25km/h
– размери 15.5, 17.5, 18, 19.5, 21″

Eлектрическо колело Trek Powerfly Снимка: Георги ДаскаловTREK ще намерите в магазин DROP-IN BIKE на ул.”Г.С.Раковски” 191Б, както и в dropin-shop.com

Байк трип с Drop In; Фотография Георги Даскалов
Байк трип с Drop In; Фотография Георги Даскалов

Eлектрическо колело Trek Powerfly Снимка: Георги Даскалов

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.