Иван Колев с победа в Българските Ендуро Серии

0
 

Сподели

Shares

Точно 69 човека от цяла България и няколко представителя на съседна Гърция се включиха във второто издание на уникалната вело надпревара – Elevation999, която се проведе този уикенд в Пампорово и Смолян.

Българските Ендуро Серии

Организаторите на събитието – Велопарк Пампорово и Консепт Криейтив, поставиха всички участници в състезанието пред екстремно предизвикателство за духа и тялото. Всеки един състезател трябваше да се пребори с общо 6 отделни етапа с обща дължина над 22 км технични планински трасета преминаващи от връх Снежанка до центъра на Смолян, изпълнени с множество естествени препятствия, като камъни, корени, кал, тесни пътеки с обратен наклон и др.

Elevation999 се проведе за втори път, като тази година беше и част от Българските Ендуро Серии за 2015-та. Турнирът включва 5 отделни старта във Велико Търново, Банско, Витоша, Пампорово и Благоевград с общо крайно класиране.

Българските Ендуро Серии

Временния фаворит в ранглиста – Иван Колев от отбора на RAM bikes, успя да постигне голям успех, като завоюва четвърта поредна победа в сериите. Той се класира първи в четири от шестте етапа на състезанието и успя да премине целия маршрут от над 22 км за време 30:33.66 минути.

Снимка: Георги Даскалов
Иван Колев. Снимка: Георги Даскалов

На второ и трето място след него се класираха Добромир Добрев и Йоан Нейчев.

В категорията на юношите най-добре се представи един от най-перспективните родни състезатели – Теодор Мавродиев от отбора на VIVO, град Петрич. Тедо, успя да се справи с предизвикателството с общо време 34:05.65 и победа в пет от етапите. До него на почетната стълбичка се наредиха Костадин Ханджийски и Валеннтин Тенев.

При мъжете над 30 години, конкуренцията беше много голяма, но най-добре успя да се класира Камен Недков от отбора на RAM bikes с общ резултат 34:05.65 и победа в пет от етапите. След него се класираха Андрей Балевси и Антон Настев.

В категорията на дамите се включиха само две участнички, които въпреки трудността на състезанието се справиха отлично с екстремното предизвикателство. По-бърза по трасетата беше Магдалена Русева, която победи във всичките 6 етапа. След нея с време 50:22.89 успя да се класира Йоана Нечева от отбора на Riders United.

Българските Ендуро Серии

При мъжете над 40 години най-бърз беше Петър Тачев, следван от Николай Панайотов и Людмил Хранов.

„За радост на всички, състезанието протече без сериозни травми и контузии и всички състезатели финишираха успешно.“ – казаха организаторите след като Elevation999 приключи.

Българските Ендуро Серии

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.