Загина катерачът-бейсджъмпър Lucky Chance

0
 

Сподели

Shares

Известният австралийски катерач, бейсджъмпър и цирков артист Тоби Бенан – „Lucky Chance“ загина при злополука с въже. Инцидентът се е случил в Сините планини на Австралия, след като Тоби скача с гигантска въжена люлка, известна като „Death Swing“.

Тоби Бенан, известен още като "Lucky Chance"
Тоби Бенан, известен още като „Lucky Chance“. Снимка: Alex Messenger

Това не е първи скок с въжената люлка за 32-годишния катерач. През 2011 г. той става популярен, след като прави и заснема акробатично изпълнение с нея. То обаче също е съпроводено с инцидент, макар и по-лек.

Тоби Бенан има редица екстремни каскади, които включват въже и бейсджъмп. Една от най-известните му е на ръба на смъртта. През 2012 г. той скача от скала във Франция, прелитайки много близо до неин перваз и се отървава на косъм, след като парашутът му се отваря частично и каца в безсъзнание върху дърво. Резултатът е фрактура на челюстта, счупен таз, открити фрактури на бедрената кост и травматично увреждане на мозъка. Няколко месеца трябват на каскадьора, за да излезе от комата, в която изпада след инцидента.

За да се възстанови напълно, на Lucky Chance му трябват няколко години. Инцидентът, при който той загина в Сините планини, е един от първите му екстремни скокове след падането във Франция.

Смъртта на Тоби Бенан е поредният фатален инцидент с бейсджъмп за тази година. При полет с уингсют в началото на лятото загина и легендата Дийн Потър, заедно с Греъм Хънт. При друг нещастен случай си отиде и Шон Лиъри.

Lucky Chance
Lucky Chance. Снимка: Alex Messenger

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.