Red Bull Cliff Diving по италиански

0
 

Сподели

Shares
Red Bull Cliff Diving
Бразилката Жаклин Валенте изпълнява скок от 22 метра

Полиняно а Маре беше предпоследната спирка от Световните серии по височинни скокове във вода за мъжете и финал за жените за тази година. Състезанието Red Bull Cliff Diving се проведе на 12 и 13 септември в италианския град и отново привлече голямо внимание и хилядна публика.

Red Bull Cliff Diving
Чехът Михал Навратил

Мястото е домакин на Световните серии за трети път след 2009 и 2010 г. Типичният южен италиански град е разположен на скалите и е дом на малко повече от 16 000 души. Градчето отново предложи едно от най-интересните места за събитието: скоковете се изпълняваха от частна покрив-тераса с платформи на височина 20 и 27 метра над Адриатическо море. Изпълнявайки фигурите си, атлетите прехвърчаха над всекидневната на екстравагантната къща, разположена върху популярна скала на брега.

Red Bull Cliff Diving
Колумбиецът Орландо Дуке, който има най-дълъг стаж в серите

Състезанието отново беше изключително оспорвано, а четирима скачачи със специална покана направиха трисекундния полет при мъжете още по-интересен. Това бяха Сержо Гузман от Мексико, полякът Крис Коланус и бразилецът Хосе Уилкер. Италианецът Алесандро Де Розе пък разчиташе на силната подкрепа от публиката.

Red Bull Cliff Diving
Победителят Гари Хънт

С безупречно изпълнение на скокове, Гари Хънт, доминиращият атлет този сезон, записа най-висок резултат във всеки от трите кръга на състезанието, подобрявайки собствения си рекорд и достигайки до най-високия си личен резултат точки. „Брилянтният британец“ разчисти стари сметки с мястото на събитието в южна Италия, като успешно изпълни „тичаща начална позиция“ – техника, която единствено той някога е опитвал. Атлетът с най-много опит в Световните серии – 41-годишният колумбиец Орландо Дуке стъпи за пети път на подиума този сезон, като си осигури второто място, държейки най-близкия си съперник изкъсо. Мексиканецът Джонатан Паредес успя да се пребори с ниското ниво на трудност на последния кръг и завърши на трето място.

Red Bull Cliff Diving
Победителките при жените

Всички въпроси получиха своите отговори при Световните серии за жени по време на финала. Американката Рейчъл Симпсън осигури втората си победа, завършвайки пред сънародничката си Джинджър Лий Хюбър и Яна Нестсиарава от Беларус. Симпсън, Лий Хюбър и специалната покана Сесили Карлтън заемат финалните места на Световните серии Red Bull Cliff Diving 2015 за жени.

Red Bull Cliff Diving
Джонатан Передес, който победи в състезанието в Мостар през август

При мъжете всичко ще се реши в Билбао след две седмици, където ще бъдат коронясани най-добрите атлети за сезона по време на 50-тата спирка на Световните серии.

Победителите при мъжете: Джонатан Передес, Гари Хънт и Орландо Дуке
Победителите при мъжете: Джонатан Передес (III), Гари Хънт (I) и Орландо Дуке (II)

Гари Хънт:
“В екстаз съм! Последният път, когато скачах в Полиняно преди няколко години, беше единственият път, в който се озовах в болница след това. Когато излезе календарът за този сезон, знаех, че трябва да си разчистя сметките отпреди 5 години и пак да изпълня „тичаща начална позиция“. За щастие се получи и да завърша с висок резултат е невероятно.“

Red Bull Cliff Diving
Гари Хънт

Рейчъл Симпсън:
“Направих лоша загрявка, затова първата ми мисъл, когато докоснах водата, беше „добре, това беше добро гмуркане“. Отдъхнах си, знаех, че малко не ми достига, но мислех, че ще е достатъчно и за това бях много ентусиазирана. Да спечеля Световните серии отново ми се струва нереално. Мисля, че всичко е в постоянството. Може и да не изпълнявам най-добрите скокове в цялата надпревара, но и трите заедно са постоянни и мисля, че в това е магията в момента.“

Red Bull Cliff Diving
Рейчъл Симпсън

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.