Луди сме по маунтин байк

0
 

Сподели

Shares

През уикенда на 12 и 13 септември оригиналният pumptrack терен на София Ринг Мол и пространството около входа на мола се превърнаха в сцена за първото по рода си атрактивно маунтинбайк шоу – „Луди сме по Mountin bike събитието“.

Снимка: Яне Голев
Снимка: Яне Голев

Събитието, организирано от 360˚ и София Ринг Мол, включваше не една, а две отделни състезателни игри. В първата се включиха над 50 състезатели, които трябваше да подобряват времето, постигнато от Стивиан Гатев – шампион в дисциплината спускане и един от най-прогресивните български МТБ състезатели в момента. Играта беше кръстена „Победи шампиона“ (“Beat the Pro”), а колелото, с което се състезава шампиона, беше с 20-инчови гуми. Въпреки, че се състезаваше с останалите, Стиви им помогна да се представят максимално добре, като им сподели от своите съвети. Другата игра – „Най-бързо семейство“ (“Fastest Bike Family”), не беше индивидуална, а екипна. В нея участваха отбори от по трима участници, в които трябваше да има поне едно дете. Те показаха колко добре могат да карат заедно.

Снимка: Яне Голев
Снимка: Яне Голев

Квалификациите се проведоха през първия ден – събота, а големият финал беше в неделя и привлече много голям интерес. Всички желаещи да премерят сили бяха допуснати до трасето и освен да покажат, че могат да бъдат бързи, имаха и друг стимул – наградите на София Ринг Мол, които бяха изключително примамливи:

Sofia RIng Mall
Снимка: Яне Голев

„Победи шампиона“:
1 място: нощувка за двама в хотел РИУ Правец – спечели Иван Атанасов
2 място: урок по голф + безплатен вход за СПА термална зона в РИУ Правец – спечели Йордан Илиев
3 място: ваучер за 30 лева от PUMA + безплатен вход за СПА термална зона в хотел РИУ Правец – спечели Кристиан Сотиров

Sofia RIng Mall
Стивиан Гатев. Снимка: Яне Голев

„Най-бързо семейство“:
1 място: нощувка за двама в хотел РИУ Правец – спечелиха Свилен, Маргарита и Йордан Христови
2 място: урок по голф + безплатен вход за СПА термална зона в РИУ Правец (по 1 вход за тримата члена на семейството) – спечелиха Виктор, Данаил и Мартин Ботеви
3 място: ваучер за 30 лева от PUMA + безплатен вход за СПА термална зона в хотел РИУ Правец (по 1 ваучер и по 1 вход за тримата члена на семейството) – спечелиха Марио, Мартин и Иван Рачеви

Снимка: Яне Голев
Снимка: Яне Голев

Събитието, освен състезанието на pumptrack терена, включваше и байк изложение. Благодарение на него посетителите успяха не само да видят, но и да тестват колела от типа fat bikes, електрически планински велосипеди, българската иновация, радваща се на огромен успех – halfbike и модерните градски фиксита. Бяха показани и най-новите тенденции при 29 и 27,5-инчовите велосипеди. Много от велосипедите бяха тествани по pumptrack терена, който е изграден така, че да бъде подходящ както за професионалисти, така и за любители в спорта.

Sofia RIng Mall
Снимка: Яне Голев

В изложението взеха участие компании, които произвеждат велосипеди и аксесоари за планинско колоездене. Сред тях бяха DRAG, RAM bikes, Scott, Specialized, Cube, Sprint, Shockblaze, BMW, Ferrini, Project Bikes. В изложението бяха включени и аксесоари и части от Drom и магазини „Стената“, както и атрактивните електрически колела и триколки от Scoot.

Sofia RIng Mall
Снимка: Яне Голев

Колоездачното събитие се превърна и в истинско парти благодарение на музиката, която идваше от грамофоните на DJ-ите, които допълнително разгорещиха обстановката. За нея допринесоха и кацащите парапланеристи край трасето, които бяха допълнителна атракция, както и каращите халфбайк и Крис Драгошинов със своя лонгборд.

Снимка: Яне Голев
Снимка: Яне Голев

Маунтинбайк шоуто е част от серия събития, които се организират от София Ринг Мол и за които ще ви държим в течение, ако следите www.360mag.bg.

Sofia RIng Mall
Снимка: Яне Голев
Sofia RIng Mall
Снимка: Яне Голев

Класиране състезние Sofia Ring Mall PumpTrack

Класиране състезние Sofia Ring Mall PumpTrack
Класиране състезние Sofia Ring Mall PumpTrack

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.