Вело Линия – байк идея в действие

0
 

Сподели

Shares

Всеки уикенд и почивен ден до 13 септември камерите на инициативата Вело Линия са в долната част от трасето Бай Кръстьо на Витоша и заснемат спусканията на колоездачите. Идеята е на Лидл България и се комбинира много добре с безплатните автобуси за колоездачи и пешеходци, които се движат до Витоша.
Ето какво разказваха от Лидл за своя проект:

„Създадохме Зелена линия с идеята да направим Витоша по-достъпна за жителите на София и да бъдем част от техния досег с така важната за всички нас природа. Нестихващият интерес към ВелоВитоша ни провокира да направим следващия ход — да изградим една инсталация, с която да уловим изживяването на велосипедистите, осмелили се да се качат горе и да го направим още по-пълноценно.

Вело Линия ще те посрещне на една от велосипедните пътеки във Витоша, малко над началната станция на лифта Бай Кръстьо. Дотам можеш да стигнеш с безплатната автобусна Зелена линия ВелоВитоша от КС “Хладилника” през “Бай Кръстьо” до хижа Алеко или с Драгалевския лифт до междинна станция “Бай Кръстьо”. Нашата видео Вело Линия се намира в долната част на трасето “Бай Кръстьо”.

След като активираш инсталацията, започва твоето шеметно спускане по трасето! По него ще те посрещнат четири камери, които ще заснемат твоите скокове и изпълнения. Запази билета, който ще получиш на началния пост на инсталацията, защото той ще ти помогне да се ориентираш кое е твоето спускане на veloline.bg. На сайта можеш да видиш своето спускане, както и всички останали до момента, също и да го споделиш с твоите приятели в социалните мрежи.

Вело Линия
Тодор, Стиви и Росен. Снимка: Георги Даскалов

Автобусите на ВелоВитоша по линията КС Хладилника – заслон “Бай Кръстьо” – хижа “Алеко” се движат всяка събота и неделя и в официалните почивни дни от 4 юли до 27 септември включително.

Автобусите ни от линия ВелоВитоша тръгват от спирка „Зоологическата градина“ вместо от традиционната си спирка. Промяната се налага поради изменение на спирките и движението на автобусите в района на кв. „Хладилника“ във връзка с разширението на метрото.

Разписанието в тези дни е следното:

Зоологическата градина: 8:20, 10:30
Заслон “Бай Кръстьо”: 9:00, 11:10
Хижа “Алеко”: 9:20, 11:30

Носи със себе си своя байк и екипировка. Пази себе си и другите, за да бъде пребиваването ти в планината с Вело Линия освен изпълнено с приятни емоции, така и спокойно и безаварийно.“

Лидл България

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.