Модели за бягане на La Sportiva от K2 Outdoor

0
 

Сподели

Shares

La Sportiva

„Обувки, които ви позволяват да отидете там, където мечтаете да стигнете, да направите онова, което искате и да живеете по начина, по който ви харесва.“

Това казват за продуктите си от италианската фирма La Sportiva. Вече 85 години в подножието на Доломитите те правят това, което искат – качествени обувки за планината и за катерене. След като създават обувките си с толкова хъс и вдъхновение и са съумели да приложат редица иновации и да си спечелят верни фенове в цял свят, явно се справят добре със задачата си. Започнала с дървени обувки и кожени ботуши за местните дървосекачи през 20-те години на XX век, фирмата La Sportiva днес е сред световните лидери в производството на туристически и катерачни обувки.

Добрата новина за всички, които обичат да прекарват повече време в планината с качествена екипировка на краката, е че La Sportiva вече можем да намерим в магазин K2 Outdoor (новото име на познатия GO!Outdoor). Италианската марка присъства с няколко модела от висок клас в магазина в София и онлайн.

Обувки за бягане през пресечен терен LA SPORTIVA WILD CAT 3.0
LA SPORTIVA WILD CAT 3.0-
Този модел е идеален за тренировки през пресечен терен и бягане на дълги разстояния. Те осигуряват стабилност и комфорт. За по-добрия контрол допринася конструкцията на връзките, които дават възможност за стягане от долу до горе спрямо спецификите на краката. Контролът с този модел е не само върху разположението на крака в обувката, но и върху различните повърхности, върху които се стъпва. Те имат „The Impact Brake System“, която дава максимално сцепление и усвояване на натоварването. Резултатът е – бягане като дива котка. За да служат по-дълго и вярно, обувките са оборудвани с износоустойчиви елементи на петата. А за да бъдат още по-удобни, са с тегло само 720 грама за чифт размер 42.
Повече за WILD CAT 3.0 тук

За планинско бягане без ограничения LA SPORTIVA SAVAGE GTX
LA SPORTIVA SAVAGE GTX-
Обувките за планинско бягане са с Gore-Tex мембрана, което ги прави идеални дори за дъжд, сняг и интензивна влажност. Те са подходящи за средно дълги дистанции, тренировки, състезания, бягане за удоволствие или по-интензивни планински преходи. Обувките са изключително удобни благодарение на широката си конструкция, която предотвратява натиск върху краката. За комфорта допринася и междинната подметка, която усвоява натиска и дава по-голяма стабилност на крака, както и специалния стабилизатор на свода. За да бъдат по-издръжливи, SAVAGE GTX имат подметка с повишена износоустойчивост. Теглото за чифт с размер 42 е 740 грама.
Повече за SAVAGE GTX тук

Обувки от кожа LA SPORTIVA HYPER GTX
LA SPORTIVA HYPER GTX-
Иновативни кожени обувки за технични планински маршрути. Те имат Gore-tex мембрана и мрежестата горна част, които им осигуряват водоустойчивост и дишаемост. 360-градусовите ленти пък дават прецизност на стъпката и създават удобство. За да бъдат предпазени стъпалата от камъните и неравностите в планината, обувката има и предпазен гумен борд. А за да бъде още по-удобна и с нея кракът да се изморява по-малко, е снабдена с вграден шок абсорбер на свода. Подметката също е специална, тя е разделена на зони, като има такава за катерене на пръстите, странични подложки с различна големина и шок абсорбера на свода. Теглото е 900 грама за чифт с размер 42.
Повече за HYPER GTX тук

Дамски обувки за планинско бягане LA SPORTIVA BUSHIDO WOMAN
LA SPORTIVA BUSHIDO WOMAN
Суперлека, прилепваща към крака обувка за дамите, които искат да са бързи в планината. Моделът е техничен и е създаден за скайрънинг състезания. При него е използвана специалната “STB Control” конструкция, която е изцяло нова концепция при обувките за планинско бягане. Тя позволява много по-голяма стабилност, като в същото време обувката е изключително лека – 580 грама за чифт с размер 38.
Повече за BUSHIDO WOMAN тук

Обувки за бързи, леки преходи LA SPORTIVA CORE HIGH GTX SURROUND
LA SPORTIVA CORE HIGH GTX SURROUND
Интересна комбинация между туристически обувки и тези за планинско бягане. От обувките за планинско бягане е взаимствана конструкцията на база STB Control System™. Тя обгръща средната част на подметката и по този начин осигурява здравина, контрол и плътно прилепване. Високият глезен пък е вдъхновен от туристическите обувки. С такава конструкция краката са по-предпазени от травми, особено в областта на глезените. Помислено е и за циркулацията на въздуха. Обувките имат дишащата Nano-Cells™ структура на горната част, която в комбинация с иновативната разработка GORE-TEX® SURROUND™ гарантира изключително високи нива на дишаемост. CORE HIGH GTX са подходящи за по-леките преходи, при които искаме да се движим бързо. Теглото на чифт с размер 42 е 830 грама.
Повече за CORE HIGH GTX SURROUND тук

LA SPORTIVA ULTRA RAPTOR GTX

LA SPORTIVA ULTRA RAPTOR GTXТези обувки са тежката артилерия за бягане на La Sportiva. Те са създадени за тичане през пресечен терен дори през зимата. Имат Gore-Tex мембрана и са идеална за тренировки, бягане на дълги дистанции и ултрамаратони. Външната им част е от износо- и водоустойчива мрежа, а вътрешната е снабдена с Gore-Tex Extended Comfort мембрана, която запазва краката сухи и същевременно добре проветрени. По-големият комфорт се осигурява благодарение на системата „Ultra Raptor GTX“, която обединява предимствата от гледна точка на производителност и на плътно прилепване. ULTRA RAPTOR GTX могат да се носят безпроблемно в продължение на дълги часове. Теглото им е 820 грама за чифт размер 42.
Повече за ULTRA RAPTOR GTX тук

<img src="https://www.360mag.bg/wp-content/uploads/2015/08/132.jpg" alt="K2 Outdoor" width="784" height="523" class="aligncenter size-full wp-image-51808" />

С такива обувки не ни остава нищо друго, освен да последваме съвета от девиза на K2 Outdoor: „Излез навън – бъди навсякъде“. Ако искате да ги видите на живо и пробвате, можете да посетите магазина, който се намира на бул.„Арсеналски“ 11 в София или да разгледате всичко налично от La Sportiva в онлайн магазина k2outdoor.bg.

K2 Outdoor

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.