Петиция за Камешнишките водопади

0
 

Сподели

Shares

Камешнишки водопад е най-високият и един от най-красивите водопади на територията на планина Беласица. Той е част от голяма каскада водопади по поречието на река Камешница и е любимо място за планински туризъм в Природен парк „Беласица”.

камешнишки водопад
Снимка: http://haiduk-tourist.blogspot.bg/

Министерство на околната среда и водите е съгласувало проект за изграждане на МВЕЦ над Камешнишкия водопад. Ако малката водноелектрическа централа бъде изградена, това сериозно би нарушило природното равновесие по поречието на р. Камешница и дори в целия Природен парк. Изграждането на МВЕЦ ще намали количеството на водата във водопадите, част от каскадата и дори би могло да бъде предпоставка за тяхното пресъхване. А всички ние знаем колко важен ресурс за всички живи организми е водата, нали?

За да не бъде изградена МВЕЦ на Камешнишки водопад, Министерство на околната среда и водите не бива да предоставя държавните горски и водни имоти от Природен парк „Беласица” на частна фирма. Ако смятате, че опазването на водите на Беласица, следователно на България и следователно на света е важно, включете се в петицията до Министерски съвет за спасяване на Каменишките водопади.

камешнишки водопад
Снимка: http://haiduk-tourist.blogspot.bg/

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.