Анкета за колоездачите в града

3
 

Сподели

Shares

Колело

Националния център за териториално развитие провежда анкета, която цели да проучи условията, препятствията и трудностите, пред които се изправят колоездачите в града. Анкетата е насочена към велосипедисти, защото те са група от обществото, която е силно засегната от градската престъпност. Във въпросника се засягат теми като кражбата на велосипеди, насилието над колоездачите от страна на другите участници в движението, опасните места в града и други.

Анкетата е част от по-голямо изследване, което проучва посегателствата над личната собственост, насилието, престъпленията в транспортната система и други проблеми на градската среда. Целта е именно тази среда да бъде подобрена и градската престъпност да бъде намалена.

Ако искате да попълните анкетата, можете да го направите тук.

Анкета НЦТР
Снимка: ncrdhp.bg

Сподели

Shares

3 КОМЕНТАРИ

  1. Ще е хубаво да има вело алеи :) както и тези които има да се оправят да не минават през спирки с хора и други безумни маршрути.
    Също имам 11 откраднати колела вече :)
    4 от тях са откраднати от различни входове.
    Не знам как може да се намали кражбата на колелета, може би ако се сложи сериозно наказание за това ще има ефект.

  2. Пешо, и аз написах подобно нещо относно кражбите! Ако има строги закони и наказания, има вероятност кражбите да секнат!

  3. По принцип за какво ни е насилие причинено над колоездачите ? Стига ни само ,че няма инфраструктура която да позволява да караш колело нормално в градски-извънградски условия; (Под нормално се разбира в градските-извънградските пътища да има лента приспособена специално за велосипедисти или велоалеи . Стига ни факта ,че дори да караме по правилник повечето от участниците на пътя не обръщат никакво внимание ,че сме там независимо от от това ,че имаме светли,жилетки и светлоотразители ………..Ето жив пример крадат ми колелото отивам в местното РПУ като им кажа ,че велосипеда струва 2000 лв дежурните полицай се смеят ,а велосипеда изчезва безследно .Следователно повечето велосипеди би трябвало да бъдат снабдени с ДЖ ПИ ЕС и дори номера ….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.