DROM – колоездачната мечта

0
 

Сподели

Shares

Случвало ли ви се е да разберете за нещо ново, което създава човек около вас и да си кажете – „Ей това е наистина добро! Трябва много хора да научат за него“. На нас ни се случва често. Понякога обаче искаме да изкрещим силно: „Хей, вижте – тези хора създават нещо стойностно, трябва да се знае за него“. Такъв е и случаят с момчетата, които стоят зад българските велосипедни компоненти със скандинавско име DROM (от „дрьом“ – мечта на шведски).

DROM

Те правят части за колела, което може да не звучи особено вдъхновяващо, освен ако не знаете колко много мисъл към всеки дребен детайл влагат, как искат всичко да бъде най-доброто, здравото, лекото, перфектното. Интересното е, че не само го искат, но и им се получава. След като човек види компонентите, които създават, повечето чаркове по колелото му започват да изглеждат ненужно извънгабаритни. Накратко – осъществят колоездачни мечти, а и своите собствени.

Лапи

DROM
Велосипедните лапи на DROM са два вида, като и двете са предвидени за ендуро колоездене. Идеята е, че при него се търсят едновременно минимално тегло и максимална здравина, защото тази дисциплина редува етапи на изкачване и спускане. Важно е и управлението на кормилото да бъде добре регулирано. Двата вида лапи са широки, защото са създадени и за широко кормило. Според производителите им това са най-широките ендуро лапи в света, както и едни от малкото със специфичното хоризонтално монтиране. Освен за ендуро, те са подходящи за хардтейл даунхил, фрийрайд и форкрос колоездене.

Скоби

DROM
Скобите за седалки са доста универсални. Те могат да намерят приложения в различни видове колоездене като фикси, ендуро, кроскънти, шосейно, но водещото при тях е изключително ниското тегло – едва 11 грама. И тук, според DROM, са „най“ – създават едни от най-леките скоби в света. Материалът, който се използва е Алуминий 6061-T6, във вид на пресован блок, който се фрезова и по този начин става изключително здрав и лек компонент. Същото важи за всички продукти на DROM. Те са изненадващо минималситични, без да се прави компромис със здравината.

Спейсъри

DROM
Те също са създадени от блок плътен метал, от който се фрезоват. Именно това е тайната на здравината им. С минимум материал се постига максимална здравина. Спейсърите са леки почти като направени от карбон, но в пъти по-здрави. Толкова са леки всъщност, че дори опаковката им тежи повече от комплекта. Почти универсални са – могат да се използват за всеки тип колоездене от шосейно и фикси до агресивен даунхил. Просто имат това, което се иска и на двете места – здравина и лекота.

DROM

Всички байк компоненти на DROM са 5 цвята – Mininal grey (сиво), Deep blue (синьо), King red (червено), Eclipse black (черно) и Rap gold (златно). При цветовете също има много старание. Те са единствените в България, които правят т.нар. цветно анодиране, при което надраскването е невъзможно, колкото и старание да се полага.

DROM

От края на август колоездачните компоненти на DROM не са само в мечтите и проектите на момчетата. Можем да ги видим, да проверим лекотата и перфекционизма им в новия магазин „SPOTCHETO“, който се намира до Photosynthesis в София.

Друго място, на което можем да ги открием е магазин Industrial, който е и техен основен дистрибутор. Той се намира физически на бул. „Христо Смирненски“ 74-А в София, а виртуално тук.

Повече за DROM можете да научите от facebook, instagram и Dromride.com.

DROM

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.