Национален събор „Каяк в бързи води – Струма 2015“

0


Дата на събитието: 05.09.2015

Сподели

Shares

Тази година Българското каяк общество организира седмия поред Национален събор „Каяк в бързи води – Струма 2015”. Събитието ще се проведе на 5-и септември, а всички любители на каяка ще могат да се включат в състезание по водите на река Струма.

Национален събор "Каяк в бързи води"

Стартът на събитието ще бъде даден в 11:00 часа в района на Кресненското дефиле ( при първия тунел). Именно оттам ще започне и отборната надпревара, по време на която участниците ще се спуснат с каяци по целия участък на река Струма в района на Кресненското дефиле. Тази година, освен надпревара с едноместни лодки, ще бъде организирана и такава с двуместни надуваеми каяци, които са предпочитани от любители и начинаещи заради по-лесното си управление и по-голямата стабилност.

Национален събор "Каяк в бързи води"
Снимка: Българско каяк общество

За най-малките каякари, пък ще бъде обособено специално трасе, по което да покажат уменията си, докато работят в екип заедно с родителите си.

Националният събор „Каяк в бързи води” е едно от основните събития, които целят да популяризират спорта и да спомогнат за неговото развитие. Всички, които не се притесняват от постоянно мократа екипировка, дългите пътувания и интензивните натоварвания по време на тренировка, са приканени от Българското каяк общество да се присъединят към редиците им и така да спомогнат за развитието на спорта в България.

Национален събор "Каяк в бързи води"
Снимка: Българско каяк общество

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.