Виж се как я караш

 
0

Сподели

0Shares
0 0
Снимка: Георги Даскалов
Снимка: Георги Даскалов

Скачаш на колелото, наместваш каската, хващаш здраво кормилото и изхвърчаш. След като спуснеш склона няколко пъти, почва да ти се иска всеки следващ за бъде по-добър, по-бърз, с по-големи скокове. Повторението е майка на знанието – факт, но нещата с надобряването могат и да се ускорят. Винаги е много полезно да накараш някое приятелче да те заснеме как минаваш с камерата, може и да сложиш GoPro на каската си, но и при двата случая картинката не е пълна, не можеш да видиш добре отстрани как я караш всъщност.

Вело линия
Фотограф: Георги Даскалов

Тази колоездачна мечта обаче взе, че се сбъдна. При това, не къде да е, а в домашната планина Витоша. Пореден уикенд вече там се монтира система от камери и сензори за движение, наречена “Вело Линия”. Нейната работа е да дебне и снима спусканията на колоездачите. Заставаш на старта, цъкваш, взимаш си билетче, само че не те таксуват, а е безплатно. После се спускаш, раздаваш се по трасето на Бай Кръстьо, финишираш, правиш го още няколко пъти и накрая отваряш сайта veloline.bg, където чрез началният час от билетчетата виждаш как си карал.

Това е цялата философия на “Вело Линия”. Всичко става бързо и лесно, а може да бъде много полезно. Ето и нагледно как се случват нещата:

Ако искате и вие да бъдете заснети от камерите и след това да видите спускането си, имайте предвид, че можете да го направите всеки уикенд и почивен ден до 13 септември. Камерите са там и ви очакват, а до тях можете да стигнете с безплатните автобуси за колоездачи, които Лидл България осигурява през уикендите.

Повече за Вело Линия можете да научите тук.

Вело Линия

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.