Виж се как я караш

0
 

Сподели

Shares
Снимка: Георги Даскалов
Снимка: Георги Даскалов

Скачаш на колелото, наместваш каската, хващаш здраво кормилото и изхвърчаш. След като спуснеш склона няколко пъти, почва да ти се иска всеки следващ за бъде по-добър, по-бърз, с по-големи скокове. Повторението е майка на знанието – факт, но нещата с надобряването могат и да се ускорят. Винаги е много полезно да накараш някое приятелче да те заснеме как минаваш с камерата, може и да сложиш GoPro на каската си, но и при двата случая картинката не е пълна, не можеш да видиш добре отстрани как я караш всъщност.

Вело линия
Фотограф: Георги Даскалов

Тази колоездачна мечта обаче взе, че се сбъдна. При това, не къде да е, а в домашната планина Витоша. Пореден уикенд вече там се монтира система от камери и сензори за движение, наречена „Вело Линия“. Нейната работа е да дебне и снима спусканията на колоездачите. Заставаш на старта, цъкваш, взимаш си билетче, само че не те таксуват, а е безплатно. После се спускаш, раздаваш се по трасето на Бай Кръстьо, финишираш, правиш го още няколко пъти и накрая отваряш сайта veloline.bg, където чрез началният час от билетчетата виждаш как си карал.

Това е цялата философия на „Вело Линия“. Всичко става бързо и лесно, а може да бъде много полезно. Ето и нагледно как се случват нещата:

Ако искате и вие да бъдете заснети от камерите и след това да видите спускането си, имайте предвид, че можете да го направите всеки уикенд и почивен ден до 13 септември. Камерите са там и ви очакват, а до тях можете да стигнете с безплатните автобуси за колоездачи, които Лидл България осигурява през уикендите.

Повече за Вело Линия можете да научите тук.

Вело Линия

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.