Хората зад трасето в Петрич: Емил Кузманов

0
 

Сподели

Shares

Човекът, на чийто неуморни усилия се дължи по-голямата част от трасето Конгур Air DH в Петрич – най-новото даунхил трасе в България, със сериозна заявка и да е най-доброто такова. Предстои ни да видим и първото състезание по него през ноември.

Емил Кузмнов, клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов

Здрасти, Емо! Представи се първо с няколко думи.
От Петрич съм, състезавам се за клуб Vivo от три месеца – горе-долу колкото и се запалих по този спорт.

Какво ти дава спортът?
Спортът дава много адреналин, привлича много хора, които го търсят, естествено има рискове за падания, пребивания, счупвания на колела и т.н., но това е част от играта.

клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов

Разкажи ни малко повече за това трасе тук, в Петрич?
Направихме едно хубаво трасе тук, за да има къде да спортуват децата и да прекарват повече време в планината. Трасето е малко по-трудно от нормалните трасета в България, с цел те да могат да израстват в спортна насока и да имаме повече медали. Засега клубът ни събира доста от медалите по всяко състезание.

Клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов

Трасето е започнато от клуба преди повече от година, но беше в по-малък мащаб, защото са работили само ръчно. Тази година, като видяхме трасетата по другите места, се надъхахме да направим едно уникално трасе, което да привлече всички добри спортисти в България.

Валентин Тенев - Ram Bikes; Air Kongur, Петрич, Фотография Георги Даскалов
Валентин Тенев – Ram Bikes; Air Kongur, Петрич, Фотография Георги Даскалов

Как го правихте?
Почнахме с багер по огромните неща, които на ръка не могат да се направят. Последните два месеца сме в гората почти всеки ден и работим от сутрин до вечер с помощта на всеки приятел и всеки член на отбора, за да може да се стигне до този вид. Все още има работа по трасето, но надяваме се до състезанието да го направим перфектно, и хората, които идват, да се изкефят на макс.

Валентин Тенев - Ram Bikes, фотография Георги Даскалов

Кажи повече за това състезание, което официално ще го “сефтоса”?
Състезанието ще бъде последен кръг от българските серии за DH. Ще е на 6-7-8-ми ноември, надяваме се времето да удържи, да не бъде дъждовно, да съберем всички, които желаят да пробват нещо по-различно. Дотогава ще падне много работа и се надявам с подкрепата на приятели и спонсори да направим едно красиво състезание.

Емил Кузманов, клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов
Емил Кузманов, клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов

Районът предлага много възможности за колоездене, и въобще всякакъв туризъм. Веднъж изкачиш ли я тази планина Беласица да видиш какви красоти предлага, просто се влюбваш в нея, искаш да си постоянно там. Затова прекарваме всеки ден почти в гората, за да може да разгледаме колкото се може повече от красотите й. Има доста трасета, засега ползваме пътеките на туристите, и някакви по-големи пътища, но се надяваме скоро да направим повече професионални трасета за още повече спортисти.

Емил Кузманов, клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов
Емил Кузманов, клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов

Още за Vivo и трасето над Петрич:

Клубът VIVO Петрич и момчетата в него
– Видео „Даунхил „летището“ на Петрич, Калифорния“
Олег Милушев – основният двигател на Vivo
Киро Архитекта, който се занимава и с изграждането на трасета
Теодор Мавродиев от Vivo – най-бързо развиващ се планински колоездач в България
Стивиан Гатев, който тества трасето

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.