Хората зад трасето в Петрич: Олег Милушев

0
 

Сподели

Shares

Олег е основният двигател зад клуб Vivo – петричкият колоездачен клуб, който успя да завоюва куп подиуми и медали в почти всяко едно състезание, случило се напоследък. Покрай новото трасе в Петрич, където през август се събраха едни от най-добрите планински колоездачи на България да тестват огромните скоци, се разговорихме с Олег, за да научим малко повече за клуба, спускането, трасето Конгур Air DH и въобще какво се случва в региона на Беласица.

Олег Милушев, клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги ДаскаловЗдрасти! Представи се първо набързо.
Здравейте! От Петрич съм, на 33 години. Занимавам се с екстремни спортове от 20 години – колела, сноуборд, кънки, скейтборд, избощо всичко, което се движи, даже и това, което лети.

Теодор Мавродиев, клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов
Теодор Мавродиев, клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов

Ще ни разкажеш ли малко за трасето?
С момчетата тука се занимаваме от една година и половина, направили сме трасе, по което топ състезателите на България в момента карат по него, да видим какво ще се получи. Като цяло трасето ще бъде на много трудно ниво. Не знам колко от състезателите биха могли да го карат, но да видим.
Теодор Мавродиев, клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов
И защо държахте да е толкова трудно?
Направихме го за хората и най-вече за децата, защото в нашия клуб основно се занимаваме с деца, които тепърва ще стават младежи и т.н. Направили сме големи скоци и доста големи неща, така че да могат като отидат някъде в Европа, да са подготвени за всичко, и да имат една стабилна база за развитие.

Олег Милушев, клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов
Олег Милушев, клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов

Разкажи ни малко повече и за клуб Vivo, как така стана, че за толкова кратко време се превърнахте в клуба с най-много медали?
Клубът като име съществува от десет години, а като клуб, в който се занимаваме с екстремни спортове, съществува от година и половина. Иначе в началото имахме едно влечение с едни приятели, да направим клуб, с който да работим с училищата в Петрич, да се занимаваме с екстремни спортове, но така се стекоха нещата, че не го направихме. Преди две години видях момчетата в Петрич да се занимават с екстремни спортове и реших да им предложа името Vivo. Имаме много грандиозни идеи. Искаме да направим трасета не само за DH, но и за ендуро, за кроскънтри, ще работим по проекти долу в града да направим и дърт джъмп трасета, като цяло да развиваме екстремните спортове в Петрич.
Клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов
Колко човека в момента са в клуба?
В клуба в момента са 12-13 състезатели, най-малките ни са на 12 години, имаме и на по 14-15 години момчета, едно момиче имаме. От началото на годината имаме 18 медала, малко са клубовете, които могат да се похвалят с толкова. Така че действаме, привличаме хора от цялата страна, тези, които са добри, идват при нас, а ние каквото можем ще им дадем.
Теодор Мавродиев и Олег Милушев, клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов
Имате и страхотни условия тук в Петрич…
Да, планината Беласица е една от най-стръмните планини в България и на Балканския полуостров, имаме възможност да правим много неща тук. Работи се доста да се популяризира като вело дестинация, и като привлекателно място изобщо. Планината ни е перфектна за всякакви условия, днес се видя, че става и за летене, така че ще действаме по каквото може, ние сме хора със сърца.

Олег Милушев и Милан Димов, Клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов
Олег Милушев и Милан Димов, Клуб VIVO, Петрич; Фотография Георги Даскалов

Още за Vivo и трасето над Петрич:

Клубът VIVO Петрич и момчетата в него
– Видео „Даунхил „летището“ на Петрич, Калифорния“
Киро Архитекта, който се занимава и с изграждането на трасета
Емил Кузманов – човекът, на чийто неуморни усилия се дължи по-голямата част от Конгур Air DH
Теодор Мавродиев от Vivo – най-бързо развиващ се планински колоездач в България
Стивиан Гатев, който тества трасето

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.