360° прогноза: Септември

0
 

Сподели

Shares

Всички се надяваме лятото да не си отиде през септември, да има вятър, подходящ за полети с парапланер, за каране на кайт и уиндсърф, вълни за сърф, слънце за плаж и приятно, устойчиво време за колела и планини. За да имаме по-добра основа за мечтите, а и за плановете си за септември, решихме да попитаме човек, който умее добре да чете прогнозите за времето дори на най-сложните сайтове за метеоролози и може да прецени кои условия за какъв спорт са подходящи. Ето какво ни очаква според него през септември. И както е при всяка дългосрочна прогноза, имайте предвид, че в нея винаги има доза пророчество, защото случващото се в небето е твърде динамично, за да се слага в рамки и дават гаранции. Въпреки това, тази прогноза може да бъде добра основа за тези, които искат да удължат лятото и предвидят кога и къде ще бъде подходящо за любимите им спортове на открито.

360° прогноза

Месец септември ще започне с топло време. До 5-7 температурите ще достигат до 28-31 градуса.

Валежи се очакват между 5-6 и на 8 септември. По значителна облачност с превалявания се очаква да има на 10-11, когато има вероятност и да започне застудяване.

Вятърът през първата половина на месеца над Западна България се очаква да бъде слаб, но в източна да има ветровити дни. На 6 септември той ще бъде с посока североизток и скорост около 6-10m/s, на 7-ми – югоизток-изток и 6-10m/s, а на и 15-ти 6-10m/s със скорост север-северозапад.

За втората половина на месеца се прогнозира не много динамично време с температури от порядъка 18-26 градуса и валежи в периода 16-19 и 27-28 септември. Застудяване се очаква да има в средата на последната седмица от месеца и температурите да паднат с около 5 градуса.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.