Беглишки игри

0


Дата на събитието: 27.08.2015

Сподели

Shares

Беглика

Мотото на Беглика фест тази година е „Твори, играй, бъди“. Фестивалът в Родопите ще се проведе на 27, 28, 29 и 30 август, а програмата му е меко казано богата. От концерти, прожекции, изложби, дискусии, театър, уъркшопи, до танци, масажи, йога, игри.

Беглика

Беглишките дни и нощи ще бъдат пълни с поводи да потанцуваме и пеем пред сцената, но и да се раздвижим и играем по още много начини. Колела, каяци, въжени градини, БЛОБ скокове в язовира, ветроходство, висящи хамаци, игри за горски нинджи, кунг-фу и заслужените йога и масажи по-късно – всичко това ни очаква на Беглика.

„Къщата за книги и приключения“ ще се премести в Родопите по време на фестивала заедно със своите каяци, въжената си градина и махало. С тях ще можем да се порадваме на гледки от язовира или да поиграем като деца.

Къща за книги и приключения
Къща за книги и приключения

За по-екстремно и веселяшки настроените ще има място и за т.нар. БЛОБ скокове. Те са изключително лесни за изпълнение, забавни и наситени с адреналин. Всички трикове, които се изпълняват в другите екстремни спортове, могат да бъдат приложени и практикувани и с БЛОБ. Реално, за да практикуваш Блоб, трябва само да скочиш. За да е още по-интересно, той е отборен спорт, като всеки екип се състои от трима души. Блобърът е участникът, който се изстрелва. Той застава в предната част на Блоба и след сигнал, другите двама скачат в задната част, като изстрелват блобъра параболично нагоре и напред. Целта е да осъществи най-атрактивния и луд номер, който да завърши с възможно най-чисто влизане във водата. Максималната разлика в килограмите между участниците за мъже е 60 кг, а за жени и деца – до 30 кг. Скачащите трябва да имат навършени 13 години и желание за адреналин.
За искащите да овладеят вятъра ще има катамаратн на „Вятър и Вода“, с който ще могат да порят из язовира. За тях ще има и обучение, след което да се почувстват по-уверени и знаещи във ветроходството.

БЛОБ скокове
БЛОБ скокове

Разбира се, ще има и хамаци. Те ще бъдат на различни места и под различна форма. Едните са част от Айляк Хамак-чената градина. В нея ще можем да се полюлеем заедно, да почетем книжка, скрити под гъстата сянка на дърветата, да починем след плуването или да се любуваме на вечерните концерти. Близо до мястото за релакс, ще има и други хамаци – тези за въздушна йога, за която има инструктори.

Айляк Хамак. Снимка: Никол Недевска
Айляк Хамак. Снимка: Никол Недевска

Друга беглишка игра тази година ще бъде Кунг фу. Древното бойно изкуство ще бъде представено от клуб „Пътят на Кунг фу“. Те ще споделят бойни техники – със и без оръжие; упражнения, които помагат на тялото да се самосъхрани дълги години; дихателни практики, които помогнат за осъзнаването на вътрешната сила.

Беглика
Беглика

Музикалното присъствие на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015, чието мото тази година е „Играй, Бъди, Твори“, категорично е сочено като най-силно и най-разнообразно от създаването фестивала до този момент с присъствието на сравняваната със ZAZ френска певица от български произход IRé, сръбските реге звезди и любимци на EXIT Fest KILO KILO Banda, чилийската певица с афинитет към българския фолклор Анай Валрад и ОМ. Болкън и брейк бийтовете на Balkan Express, пръскащи клубовете в Германия, актуалният електро суинг на Улф Линдеман – Dunkelbunt, ембиънт, уърлд, техно, IDM/прогресив, лайв експеримента на продуцента Павел Стойчев Surbahar, винтиджфънк, афро и сърфмузиката на Каба Хоро, създадена в Канада, но вдъхновена от Балканите, ще разтанцуват и свалят задръжките и най-неритмичните посетители на Беглика Фест 2015.

В уникалното разнообразие на Беглика, част от което ще можем да станем от 27 до 30 август, присъстват още много игри, музикални имена, които могат да бъдат видени на официалния сайт на събитието. В почти необхватната програма могат да бъдат разгледани и множеството творчески работилници, пърформанси, игри, спортни активности, еко и граждански инициативи и много други.

Подробна информация за сухопътен и воден транспорт до фестивалната зона, настаняване в къмпинг зоната, харта за устойчива политика и опазване на природата и др. може да бъде намерена тук. Актуални новини, интервюта с участници и артисти и други материали могат да бъдат намерени на фейсбук страницата на Беглика Фест 2015.

Беглика - твори, играй, бъди

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.