Хеликоптер спасява водолаз в морето край Кранево

0


Дата на събитието: 27.08.2015

Сподели

Shares

„Активна грижа“

Благодарение на демонстрация, която ще се проведе на 27 август от 17 ч. на Централния плаж на Кранево, ще можем да станем свидетели на спасителна акция с т.нар. въздушна линейка. Тя ще покаже как може да бъде оказана помощ на водолаз, получил сърдечна криза, докато се гмурка. След като бъде реанимиран, пострадалият ще бъде изтеглен на борда на хеликоптера с помощта на лебедка.

Хората, които искат да наблюдават демонстрацията, могат да го направят от района на бийч бар AquaLife.

Всичко това ще се случи благодарение специалния хеликоптер, наречен въздушната линейка, който е част от проекта „Активна грижа“. Той стартира през юни 2014 г. и е публично-частно партньорство на Български Червен кръст и Сдружение „Клуб Активна сигурност“.

„„Активна грижа“ бе разработен с цел да подпомогне дейностите на държавата в областта на първата долекарска и медицинска помощ чрез действия на медицински екипи по европейски модел, както и да се осигурят възможности за достъп до първа помощ на по-голям кръг хора, в цялата страна, да се обезпечат максимален брой инциденти с необходимата и адекватна помощ, както и да се надградят вече съществуващите възможности.“ – разказват за проекта от Лев Инс.

С помощта на „Лев Инс“ бе разработена застраховка „Активна грижа“, която осигурява въздушен и наземен транспортен асистънс с помощта на хеликоптери, мрежа от линейки в цялата страна и шофьори, преминали през курс на обучение за оказване на първа помощ към БЧК. Застраховката е на цена от 6 лева.

„Активна грижа” осигурява първа помощ и медицински асистънс, при пътно-транспортни произшествия, трудови злополуки, битови инциденти, заболяване и инциденти по българските планински и морски курорти.

През тази година медицинският хеликоптер реагира при няколко тежки инцидента, като неговото участие беше от решаващо значение за спасяването на живота на пострадалите. Също така, бяха проведени редица демонстрации на спасителни действия в столицата и други градове в страната.

„Активна грижа“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.