Беглика фест с още групи и уикенд билетиДата на събитието: 29.08.2015
0

Сподели

Shares
Light In Babylon
Light In Babylon

Беглика фест ще завладее с настроението си Родопите между 27 и 30 август. Добрите новини обаче не спират дори и в последните дни преди фестивала.

Организаторите издадоха специалната си изненада към феновете: към палитрата от етноси и жанрово многообразие в програмата екзотичен и пикантен цвят добавя акустичното трио Light In Babylon. То ще се появи на сцената на фестивалната сцена на 29 август. „Формацията с радост прие поканата да се присъедини към събитието, което се превръща във важна спирка от турнето им, преминаващо още през Дания, Белгия, Швейцария, Германия и др.“ – разказаха от Беглика фест за Light In Babylon.

Беглика фест

Това обаче не е единствената добра новина, която идва от Родопите. В продажба на касите на Ticketlogic и онлайн вече са уикенд билети на цена 60 лв. Тридневни, четиридневни, семейни и индивидуални билети също все още могат да бъдат закупени на предварителна продажба и на място до изчерпване на капацитета – точно 2200 места. Всички ценови категории и начини на плащане могат да бъдат намерени на официалния сайт на Беглика Фест.

Още с първите акорди Light in Babylon обещават да сгорещят хладната родопска съботна вечер и да пренесат публиката в мистични епохи, където сблъсъци на империи и цивилизации са вдъхновявали пътешественици и поети. A Беглишкият Вавилон обратно на библейския ще демонстрира нагледно как музиката, природата и изкуството сплотяват вече няколко генерации, посещаващи събитието за 7-ма поредна година.

Проектът е създаден през 2010 г. край светлините на Босфора от шармантната Михал Елиа Камал (вокали), Метехан Чифчи (свирещ на струнния ирански инструмент сантур) и Жулиен Демарк (китара), а локацията далеч не определя етническата принадлежност на членовете му.

Light In Babylon
Light In Babylon

Light in Babylon е резултат от флирта на различни етноси и култури: певицата е израелтянка от ирански произход, изпълнителят на сантур е от Турция, китаристът е французин. Тримата не спират да колаборират с музиканти по цялото земно кълбо. Със заряда и смелостта на младостта си в комбинация с множеството музикални влияния, те интуитивно създават оригинален цветен бленд от вътрешните си гласове и вкусове, понасящи въображението на пътешествие из средния Изток. Явлението Light in Babylon е определено от престижното fRoots Magazine като „празник на космополитната традиция едновременно на турската и сефарадско-израелтянска общност и пример за спираща дъха музика, извираща от Източното Средиземноморие“.

През 2012 г. на бял свят се появява и първият официален дългосвирещ албум на Light in Babylon Life Sometimes Doesn’t Give You Space, койтo формацията ще представи и на сцената на Беглика Фест 2015 за радост на всички, влюбени в естетиката на Ориента, приказките от Хиляда и една нощ, Dead can Dance, Baba Zula, Azam Ali, Yasmin Levi и много други.

Беглика 2015
Снимка: Olivera Indjic

Музикалното присъствие на БЕГЛИКА ФЕСТ 2015, чието мото тази година е „Играй, Бъди, Твори“, категорично е сочено като най-силно и най-разнообразно от създаването фестивала до този момент с присъствието на сравняваната със ZAZ френска певица от български произход IRé, сръбските реге звезди и любимци на EXIT Fest KILO KILO Banda, чилийската певица с афинитет към българския фолклор Анай Валрад и ОМ. Болкън и брейк бийтовете на Balkan Express, пръскащи клубовете в Германия, актуалният електро суинг на Улф Линдеман – Dunkelbunt, ембиънт, уърлд, техно, IDM/прогресив, лайв експеримента на продуцента Павел Стойчев Surbahar, винтиджфънк, афро и сърфмузиката на Каба Хоро, създадена в Канада, но вдъхновена от Балканите, ще разтанцуват и свалят задръжките и най-неритмичните посетители на Беглика Фест 2015.

В уникалното мултикултурно и многопластово музикално пиршество, което ще продължи от 27 до 30 август, присъстват още много музикални имена, които могат да бъдат видени на официалния сайт на събитието. В почти необхватната програма могат да бъдат разгледани и множеството творчески работилници, пърформанси, игри, спортни активности, еко и граждански инициативи и много други.

Подробна информация за сухопътен и воден транспорт до фестивалната зона, настаняване в къмпинг зоната, харта за устойчива политика и опазване на природата и др. може да бъде намерена тук. Актуални новини, интервюта с участници и артисти и други материали могат да бъдат намерени на фейсбук страницата на Беглика Фест 2015.

Беглика - твори, играй, бъди

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.