Дизела с нова стратегия за Ком-Емине

0
 

Сподели

Shares

Броени дни след участието си на Световното първенство по ориентиране и около година след първия си опит за рекорд по маршрута Ком-Емине, Дизела се завръща с амбиции за ново постижение. Той обяви, че на 25 август ще стартира по най-дългия туристически маршрут в страната, за да се опита да достигне нос Емине за по-малко от 5 дни. Начало на пробега на Кирил Николов зависи от метеорологичните условия, които могат да се окажат решаващи на място като Стара планина.

Дизела
Снимка: Камелия Атанасова

Освен, че ще трябва да бъде много по-бърз, за да подобри новия рекорд на Божидар Антонов – 5 дни, 10 часа и 10 минути, Дизела трябваше да преосмисли и стратегията си тази година. След като през лятото на 2014 той имаше сериозни проблеми с травма на крака, вирус със стомашно неразположение и тежки метеорологични условия в края на маршрута, му се наложи да се откаже едва на 11 километра от финала.

Маршрутът на Дизела тази година ще протече по различен начин. Местата за планирани почивки са променени, за да може да се направи пробегът за по-малко от 5 дни. Ако искате да видите предварителния трак на Дизела, можете да го направите, като го свалите от тук. Пробегът ще може да се следи и в реално време, онлайн, чрез специална секция на уебсайта на Дизела. Също така, информация за движението на Кирил ще може да получавате и от 360mag.

За разлика от мината година, Кирил реши да няма много медийни изяви преди старта. Това обаче не пречи интересът да бъде наистина голям. Засили се още повече след като Божидар Антонов постави новия рекорд по трасето. Досегашният се държеше от Любомир Палакарчев и близо три десетилетия оставаше непоклатим.

Рекордите на Ком-Емине:
Любомир Палакарчев, 1987 г. – 5 дни и 14 часа
Божидар Антонов, 2015 г. – 5 дни 10 часа и 10 минути

Пролет 2015
Списание 360° – Пролет 2015

Повече за Дизела ще научите от брой ПРОЛЕТ 2015 на Списанието. Търсете го в спортните магазини, книжарници, големите търговски центрове, разпространителската мрежа в цялата страна и всички обекти на ОМV, Lukoil, Eco и Shell, както и по репове и супермаркети в България. А за по-сигурно – най-добре се абонирайте.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.