Дизела обяви датите за старт на Ком-Емине

0
 

Сподели

Shares

Планинският бегач и ориентировач Кирил Николов-Дизела обяви наскоро, че не само ще повтори опита си за рекорд по трасето на Ком-Емине, но и че иска да го направи за по-малко от 5 дни. След като си остави прозорец от около 3 седмици, в рамките на които да избере подходящ период за пробега, той вече е готов да стартира. Началото от връх Ком е планирано да бъде на 24-25 август и зависи от метеорологичните условия.

Дизела

Дизела реши да направи този опит една година след като не успя да подобри рекорда от 5 дни и 14 часа. Тогава той се отказа на 11 километра преди финала на нос Емине. Рекордът, който се опитваше да подобри Кирил, беше на ветерана Любомир Палакарчев и близо три десетилетия оставаше непоклатим. По-рано това лято обаче ултрамаратонецът Божидар Антонов измина разстоянието за рекордните 5 дни, 10 часа и 10 минути.

Рекордите на Ком-Емине:
Любомир Палакарчев, 1987 г. – 5 дни и 14 часа
Божидар Антонов, 2015 г. – 5 дни 10 часа и 10 минути

Дали Дизела ще успее да направи нов рекорд по най-дългия туристически маршрут в България, изминавайки го за под 5 дни. Дали той ще надскочи себе си и своите граници. Всичко това ще можем да разберем скоро.

Ако искате да следите пробега на Кирил в реално време, организаторите на предизвикателството му са помислили по въпроса. Всички феновете на бягането ще могат да следят движението на Дизела онлайн в реално време в специална секция на уебсайта му, благодарение на онлайн системи за проследяване Loggator. Също така, информация за движението на Кирил ще може да получавате и от 360mag.

Кирил Николов-Дизела

Кой е Кирил Николов – Дизела:

Националният състезател по ориентиране и планинско бягане, Кирил Николов – Дизела, е роден през 1982 г. Постиженията му включват:
• Европейски вицешампион по ориентиране за 2012г.
• 6-о място на Световно първенство по ориентиране 2012 г.
• Първи места в най-големите щафети по ориентиране в света – Юкола и 10 Мила – с финландския му отбор “Калеван Расти” през 2010 и 2012 г.
• Четири пъти първо място в екстремното комплексно състезание XCo Adventure Cup – през 2010, 2011, 2012 и 2013 г.
• Второ място на скоростното изкачване на Айфеловата кула, 2015 г.
• Второ място на Olympus Marathon, 2015 г.

Пролет 2015
Списание 360° – Пролет 2015

Повече за Дизела ще научите от брой ПРОЛЕТ 2015 на Списанието. Търсете го в спортните магазини, книжарници, големите търговски центрове, разпространителската мрежа в цялата страна и всички обекти на ОМV, Lukoil, Eco и Shell, както и по репове и супермаркети в България. А за по-сигурно – най-добре се абонирайте.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.