Тодор Спасов за Red Bull Cliff Diving в Мостар

0
 

Сподели

Shares

На 14 и 15 август в босненския град Мостар се проведе шестото поредно състезание от световните серии на Ред Бул по височинни скокове във вода – Red Bull Cliff Diving World Series.

Най-добрите атлети в този грациозен, екстремен спорт направиха изключително зрелищно шоу, скачайки от 28 метра в студените води на река Неретва. Платформата за скокове беше изградена върху емблематичния за страната Стари мост, който се превърна в сцена за екстремното представление.

Тодор Спасов, Red Bull Cliff Diving
Тодор Спасов. Снимка: Red Bull Cliff Diving

Един от 14-е атлети в зрелищното състезание беше българинът Тодор Спасов. Той участва на скоковете в Мостар броени дни, след като се класира 11-и на световното първенство в Казан. Какви са впечатленията му от състезанието, какво смята за неочаквания обрат в класирането и за подкрепата, която получи от българската група в Мостар, Тодор разказа специално за 360° и Спортал.

Тодор Спасов, Red Bull Cliff Diving
Тодор Спасов минути преди да изпълни първия си скок от Стари мост, 28 метра. Снимка: Red Bull Cliff Diving

Освен скоковете от 28 метра от Стари мост, Тодор имаше и друг интересен ангажимент в Мостар. Той проведе обучение за група български журналисти, които бяха изпратени в Босна, за да отразят събитието. Спасов им разказа повече за този атрактивен спорт, за неговата история, за състезанията и атлетите, както и за самия себе си. Журналистите бяха участници в петото поредно издание на приключенския университет JOURNEYversity, който Ред Бул и 360° организират съвместно. За да могат да усетят тръпката от скоковете във вода, Тодор им организира истинско „journey“, показвайки им как да изпълняват скокове от платформи на 3, 6 и 10 метра над реката.

Тодор Спасов. Снимка: Clavados Diving
Тодор Спасов. Снимка: Clavados Diving

Тодор Спасов е най-активният ни състезател по височинни скокове във вода в момента. 37-годишният българин е и единственият, който участва в атрактивните серии на Ред Бул. Тази година, преди участието си в Мостар, той изпълни скокове от 27 метра от операта в Копенхаген, а в началото на август беше на световното първенство по плувни спортове в Казан, Русия. Той стана и най-добре класиралият се българин в историята на световния шампионат.

Повече за Тодор Спасов тук.

Тодор Спасов

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.