Среща с акули

0


Дата на събитието: 24.08.2015

Сподели

Shares

Има едно страховито, зъбато животно, което царува в океанските води. Сещате ли се кое е то?
Да, само мисълта за него е способна да смрази кръвта на всеки човек. И все пак – то винаги е предизвиквало у хората интерес да го наблюдават, изследват и доближават.

Седмица на акулите
Снимка: Discovery Channel

Точно заради това, за 28 път по Discovery Channel стартира телевизионното събитие „Седмица на акулите”. На 24-и август, точно в 23 часа, ще бъде дадено началото на редица програми, посветени на акулите.

Всички зрители ще имат възможността да станат част от изследователските екипи, проучващи живота на отделни видове акули или мотивите за конкретното им поведение. Някои от предаванията са насочени към изучаване на живота на малко познати видове акули или акули, които живеят на неизследвани от хората места. По време на „Седмица на акулата”, зрителите ще имат възможност да се срещнат „очи в очи” с големите акули мако, някои от най-странните видове акули в света и редките видове „чудовищно големи” големи бели акули.

Седмица на акулите
Снимка: Discovery Channel

Освен това, по време на „Седмица на акулите”, режисьори, учени, фотографи или любители, които споделят общата си страст и интерес към акулите, ще могат да споделят своите наблюдения или предложения относно проблемите, пред които са изправени любимите им обитатели на океана онлайн, посредством програмата “Shark Finbassadors“.
Феновете на акулите могат да намерят и разнообразна интересна информация за любопитните създания от специалния сайт на Discovery Channel, посветен на седмицата.

Седмица на акулите
Снимка: Discovery Channel

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.