Камерите сред „Драгалевската байк класика“

0
 

Сподели

Shares
Вело Линия
Снимка: Георги Даскалов, Bikeporn

Както сигурно сте разбрали, всеки уикенд и почивен ден до 13 септември камерите на Вело Линия очакват колоездачите, които да заснемат. Те са разположени в долната част от маунтин байк трасето “Бай Кръстьо” и са общо 4 с 8 сензора за движение.

Камерите са там благодарение на инициатива на Лидл България. Същото важи и за безплатните автобуси за колоездачи и пешеходци, с които може да се достигне планината през почивните дни.

Вело Линия
Снимка: Георги Даскалов, Bikeporn

Освен Лидл България, в проекта Вело Линия са замесени и Concept Creative. Те са отговорни за провеждането на повечето маунтин байк състезания в България и създаването на част от трасетата в страната, включително това на “Бай Кръстьо”. Ето какво ни разказа Ема Паунова от Concept Creative за идеята:

“Този проект е много хубаво начинание и се радваме че сме част от него. Той е едно доказателство, че нещата в България, макар и бавно са развиват и вървят в правилната посока.
Много е хубаво повече хора да могат да изпитат тръпката от каране на колело в планината и да имат стимул да го пробват, после да видят черно на бяло как са се справили и ако не са доволни, да се качат и да опитат отново.
Избрахме това трасе, защото то е едно от най-посещаваните на Витоша, достатъчно предизвикателно е и е един вид “Драгалевска класика”.”

Ако искате и вие да бъдете заснети от камерите и след това да видите спускането си, имайте предвид, че можете да го направите всеки уикенд и почивен ден до 13 септември. Устройствата са програмирани така, че да заснемат всяко движение на велосипедиста, минаващ край тях. Включването става чрез инсталация на старта, през която се минава, за да се вземе билет. Всичко е напълно безплатно. Целта на системата на старта е да покаже началния час на спускането и номера, под който по-късно колоездачът да види видеото си на сайта veloline.bg. Селекция от видеа пък можете да видите в началото на всяка седмица в 360mag. Ето какво избрахме за вас от последния уикенд – можете да видите нашия топ 3 на скоковете тук.

Вело Линия

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.