Дизела: Ком-Емине за по-малко от 5 дни?

0
 

Сподели

Shares

„Същото място, същото време, същият опит – една година по-късно.. Отново ще се изправя пред Ком-Емине и предизвикателствата на този преход – 600 километра с 15 000 м положителна денивелация. Очаквайте в дните между 20ти Август и 5ти Септември.“

Това сподели Кирил Николов-Дизела на фейсбук страницата си и обяви, че е готов да направи опит за нов рекорд – Ком-Емине за по-малко от 5 дни.

Дизела
Снимка: Камелия Атанасова

 

Това се случва едва ден след като Божидар Антонов успя да измине разстоянието за 5 дни 10 часа и 10 минути и с това се превърна в най-бързия човек, изминал маршрута пеша. Предишният рекорд беше на Любомир Палакарчев – 5 дни и 14 часа, направен през далечната 1987 г. След като се отказа на 10-ина километра от нос Емине, миналата година Дизела не успя да подобри постижението на Палакарчев и сега явно е готов за реванш.

„Ком — Емине“ е най-дългият маркиран пешеходен туристически маршрут в България. Той е дълъг около 600 километра, прекосява почти цялата страна по билото на Стара планина и вече близо три десетилетия рекордът за скоростното му преминаване оставаше недостижим. Дали след толкова години неуспешни опити за нов рекорд ще станем свидетели на цели два в рамките на един сезон, предстои да разберем, защото, както е написал Дизела на страницата си: „Опитът учи, а желанието и човешкият дух правят нещата да се случват!“.

Кирил Николов-Дизела

Повече за рекордите на Ком-Емине:
Любомир Палакарчев, 1987 г. – 5 дни и 14 часа
Кирил Николов-Дизела, опит за рекорд, 2014 г.
Божидар Антонов, 2015 г. – 5 дни 10 часа и 10 минути

Ком-Емине

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.