Беглика фест 2015 с официален трейлър

0
 

Сподели

Shares

За седма поредна година идва време за Беглика фест – първият по рода си фестивал, който отнема човека от града и го връща към онова, на което принадлежи – природата и себе си.

Между 27 и 30 август на язовир Голям Беглик в Родопите ще се случи събитието, което събира в едно родни и европейски новатори в музиката, работилници без аналог и полезни практики за пречистване на тялото и духа. Накратко – шанс да почувстваме собствения си ритъм и да дишаме по-леко.

Още един начин да се приближим до преживяването Беглика е официалният трейлър, вдъхновен от предстоящото издание на фестивала. Концепцията на видеото съвпада с посланието му – човекът излиза от рамките на града, в който е затворен, за да се върне обратно към връзката си с природата.

За видеото организаторите разказаха: “Идеята и реализацията на трейлъра е на студио damar. Във видеото е използвана двойна експонация на човешки силует с градски и природни пейзажи. Силуетът танцува и този танц изразява начина, по който човек възприема света наоколо. Той се освобождава от ограниченията на средата и се връща към свободата, от която има нужда. Обитаваните от нас пространства са метафора за състоянията и емоциите ни, но в крайна сметка ние сами правим избор да следваме себе си и достигаме до посланието и слогана на фестивала – “Твори. Играй. Бъди.”

Музиката във видеото е на нашумелия румънец Argatu, познат най-вече от експериментаторската банда Subcarpati, която смесва традиционен румънски фолклор с дъбстеп и хип-хоп бийтове. Феновете на жанра ще влязат в ритъма на Argatu, който преди дни обяви, че ще участва като хедлайнер на фестивала и ще зарадва публиката с нови парчета.

Акцент в програмата е и един от най-изявените посланици на Беглика – българката Ирина Жекова-Irè, която от години живее и твори във Франция, където песните й звучат между кафенето на Амели Пулен в Париж и катедралата St. Еustache. И в това няма нищо случайно – магията на Irè е в енергията, с която създава музиката си – лек трип-фолк, който съчетава в себе си небрежността и свободата на уличните музиканти с нашите впечатляващи народни мотиви. На Беглика певицата за пръв път ще представи песните от новото си EP – “There Goes My Heart”, което отново пленява с нежните й вокали и характерното за стила китарно fingerpicking свирене.

Тридневният билет за фестивала е на цена от 85 лева и може да бъде закупен от мрежата на Ticketlogic, както и от магазини “Стената” и “На тъмно”. Подробности за груповите промоции можете да намерите тук.

Повече информация за фестивала тук.

Беглика - твори, играй, бъди

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.