До седмото небе, моля

0
 

Сподели

Shares

Отвъд тежките решения мента с мляко или бира, нищо не зарежда тялото и духа така, както добрия стар адреналин и физическата активност. Той е изпитано най-доброто лекарство срещу лошо настроение и генерален спад на жизнена енергия. Но това ни е повече от ясно, иначе нямаше да бъдем на този сайт, нали?

SkyHiker

Имаме късмета обаче градската среда да ни предлага по много и от двете – и стрес, но и възможности да му се противопоставим с толкова много варианти за положително заредени активности. И въпреки че много от нас имат едно леееко негативно отношение към моловете, няма как да отречем едно голямо тяхно предимство. Като например огромните, чисти, проветриви и удобно разположени стени за катерене, които да направят спортните ни занимания и тренировки толкова лесно достъпни. Стени за катерене има в мол „Галерия“, Стара Загора и в „Галерия“, Пловдив. В София Боулдърленд и Funtopia са в Paradise Center Sofia, трето ниво.

SkyHiker

Този път обаче избираме да се издигнем над нещата в ритейл парка Jumbo Plaza Sofia. На паркинга там се извисява въженият парк SkyHiker и всеки желаещ може да се разходи във въздуха под открито небе напълно безопасно, и да погледне света от 7 и/или на 14 метра височина.

Концепцията SkyHiker за пръв път вече беше реализирана в атриума на мол Burgas Plaza на 10 метра височина. Особено атрактивен за хора, които искат да си вдигнат тонуса в градска среда, SkyHiker не изисква никаква предварителна подготовка и спортна култура. Няма възрастови ограничения, но децата – както обикновено – доказано са по-смели.

SkyHiker

Препоръчително облекло: панталони и удобни обувки.

Преживяването на SkyHiker Jumbo включва приятелско посрещане от екипа инструктори и разяснения на различните нива и елементи. Мерят ни да сме високи над 120 см и да сме по-леки от 110 кг. Да, така е, значи ни осигуряват и ни изпращат с въжето нагоре по стълбите към въжените и дървените мостове, които висят на седем метра над земята, клатят се, карат коленете ти да затреперят, но предлагат гледка към планините и чиста проба адреналин. Нивото се казва „Лисица“ и се обхожда сравнително лесно, много е вълнуващо и е напълно безопасно, обаче чувствам как сърдечният ми ритъм се ускорява и на някои препятствия блокирам. Концентрирам се, гледам напред, внимавам за центъра на тежестта си и продължавам с въздишка на облекчение.

25 минути и три приплъзвания по-късно мога да потвърдя, без изобщо да се замислям – да гледаш напред и нагоре наистина помага. Следващата стъпка е 14 метра над земята.

Нивото се казва “Дракон”, но го оставям за следващата разходка , когато ще се пуснем по най-дългата двойва въжена линия в София – “Тарзан” – въжен тролей, подобен на този в Боулдърленд, но в пъти по-голям – 120 метра, с две паралелни линии с максимална скорост между 35 и 40 км/ч.

А дотогава – дано успея да съхраня усещането да гледаш на света от високо!

SkyHiker е в Jumbo Plaza Sofia, работи в събота и неделя – от 10 до 20 ч. Цените са между 6 и 15 лева.

Повече информация на Skyhiker.eu.

SkyHiker

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.