Тодор Спасов – 11-и в света по височинни скокове

0
 

Сподели

Shares
Тодор Спасов. Снимка: Clavados Diving
Тодор Спасов. Снимка: Clavados Diving

Тодор Спасов се класира на 11-о място в скоковете във вода от 27-метрова кула на световното първенство по плувни спортове в Казан, Русия. С това свое постижение той стана най-добре класиралият се българин в историята на шампионата.

Тодор Спасов. Снимка: Clavados Diving
Снимка: Clavados Diving

Световен шампион в Казан, очаквано и безапелационно, стана британецът Гари Хънт. Среброто беше за мексиканецът Джонатан Передес, а домакинът от Русия Артьом Силченко взе бронзовия медал. Най-добрия скок в целия турнир пък направи колумбиецът Орландо Дюк, който остана на шесто място в крайното класиране.

Гари Хънт. Снимка: FINA
Гари Хънт. Снимка: FINA

Тодор Спасов е най-активният ни състезател по височинни скокове във вода в момента. 37-годишният българин е и единственият, който участва в атрактивните серии на Ред Бул, наречени Cliff Diving. Тази година той изпълни скокове от 27 метра от операта в Копенхаген, а на 15 август ще участва и в първите скокове, които Ред Бул ще организира в босненския град Мостар. Те ще бъдат изпълнявани от платформа над известния мост, който е архитектурен паметник от ЮНЕСКО и е емблематична гледка за Босна и Херцеговина. Скоковете в Мостар се очаква да се превърнат в едно от най-зрелищните събития в този спорт.

Тодор Спасов
Тодор Спасов – корицата на 360° от лято 2014

Тодор, който беше на корицата на брой ЛЯТО 2014 на 360°, разказа в интервю за списанието по-рано това лято, че възнамерява да рискува със сложен скок в Казан. Ако го изпълни добре, той ще му донесе и силна позиция на Световното. Ето че това се случи. Очакваме да разберем как той ще се представи и на Сериите в Мостар, където Ред Бул и 360° ще изпратят група български журналисти, които да отразят събитието. Пътуването е петата поредна инициатива от съвместния проект, наречен Red Bull JOURNEYversity – приключенски университет за журналисти. Повече за JOURNEYversity и Тодор Спасов ще научите скоро от 360mag.

Повече за Тодор Спасов можете да научите тук.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.