Вело Линия – запиши спускането

0
 

Сподели

Shares
Вело Линия
Росен Ковачев. Снимка: Георги Даскалов, Bikeporn

Камерите в долната част от маунтин байк трасето “Бай Кръстьо” и този уикенд ще очакват колоездачите, чиито спускания да заснемат. Те са общо 4 и към тях има 8 сензора за движение. Разположени са в долните 500 метра от витошкото колоездачо трасе.

Камерите на Вело Линия са поставени благодарение инициатива на Лидл България, както и безплатните автобуси за колоездачи и пешеходци, с които може да се достигне планината през почивните дни.

Росен Ковачев, Стивиан Гатев и Тодор Киров бяха едни от първите, които тестваха трасето с новите камери. Триото можем да видим и във видеото на Вело Линия. Ето какво каза Тодор след спускането си:

„Яко е да има такова нещо на Витоша, защото вече не се налага да тормозя приятелите ми да ме снимат, когато ходя да карам.“

Вело Линия. Снимка: Георги Даскалов, Bikeporn
Тодор Киров. Снимка: Георги Даскалов, Bikeporn

Ако искате и вие да бъдете заснети от камерите и след това да видите спускането си, имайте предвид, че можете да го направите всеки уикенд и почивен ден до 13 септември. Устройствата са програмирани така, че да заснемат всяко движение на велосипедиста, минаващ край тях. Включването става чрез инсталация на старта, през която се минава, за да се вземе билет. Всичко е напълно безплатно. Целта на системата на старта е да покаже началния час на спускането и номера, под който по-късно колоездачът да види видеото си на сайта veloline.bg. Селекция от видеа пък можете да видите в началото на всяка седмица в 360mag. Ето какво избрахме за вас от последния уикенд – можете да видите нашия топ 3 тук.

Вело Линия. Снимка: Георги Даскалов, Bikeporn
Стивиан Гатев. Снимка: Георги Даскалов, Bikeporn

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.