Архитектурна работилница на Transfiguration FestivalДата на събитието: 06.08.2015
0

Сподели

0Shares
0 0
Transfiguration
Амфитеатралната сцена на фестивала, изградена от естествени материали

От 6 до 9 август родопското село Долен гостоприемно ще приюти първият фестивал Transfiguration.

Освен много музика, вкл. Baba Zula, Исихия, The Moon and the Nightspirit, Бalkansky, Кайно Йесно Слонце, Irfan, smallman, Vataff Project и др., ни очаква и богата палитра от лекции, прожекции, работилници и ателиета.

Transfiguration
Архитектурно-историческият резерват село Долен

Един от акцентите в програмата, който препоръчваме, е представянето на архитектурна група работилница „Мещра“. Групата, заедно с Асоциация за строителство с естествени материали (АСЕМ), организира мултимедийна изложба по време на фестивала. Тя ще включва архивни кадри на селото, снимки, скици и проучвания от проведената Лятна работилница за студенти по опазване на архитектурното наследство (8-15 юли), както и прожекция на видео от работилницата.

Transfiguration

Всички, които станат част от първия Transfiguration фестивал, ще могат да се включат и в кратките беседи за архитектурно-историческия резерват с. Долен и виртуални разходки „Минало, настояще и бъдеще“. Чрез тях всеки ще може да се докосне до духа на мястото и да узнае за многопластовото му съдържание.

Веднъж дневно по време на четирите дни на фестивала ще се организират и архитектурни разходки из резервата, а маршрутите изглеждат обещаващо интересни.

Transfiguration

За да се навлезе по-дълбоко в темата, арх. Николай Маринов от АСЕМ ще проведе презентация, с която ще представи традиционни строителни техники. Ще има и заключителна дискусия за бъдещето на архитектурно-историческия резерват село Долен.

Всичко това ще се случи в бялата къща на площада, до пощата, където ще се помещава архитектурна група „Мещра“ по време на феста.

Transfiguration

Поради естеството на фестивала и мястото на провеждането му, билетите за Transfiguration Festival са пуснати в ограничен тираж от 1024 броя. Те могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в страната. Освен пълната фестивална програма на двете сцени и достъп до всички лекции, работилници и ателиета, билетите включват места на охраняемите паркинг и къмпинг зони. За да получат своите места, посетителите трябва да регистрират идентификационния номер на билета си на уебсайта на фестивала.

Transfiguration

Сподели

0Shares
0 0

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.