Колоездачно състезание за издръжливост на Витоша

0


Дата на събитието: 22.08.2015

Сподели

Shares

На 22-23 август, домашната на софиянци планина ще приеме първото издание на Home Mountain Enduro Cup

Home Mountain Enduro Cup

Състезанието е трети кръг от Българските Ендуро Серии и е включено в календара на Столична община, като част от инициативите на „София 2018 – Европейска столица на спорта“. Очаква се то да предизвика някои от най-добрите родни и чуждестранни колоездачи. Home Mountain Enduro Cup ще бъде първото подобно събитие на Витоша, а целта на организаторите от Консепт Криейтив е да го превърнат в ежегодна традиция. То ще се проведе на 22 и 23 август на територията на Природен парк Витоша.

Дисциплината „Ендуро“ придобива все по-голяма популярност през последните няколко години в световен мащаб и събира все повече нови привърженици. Състезанията представляват спускане на етапи, преминава се през различни терени и има общо класиране и сборен резултат от всички специални отсечки.

Home Mountain Enduro Cup

Home Mountain Enduro Cup ще обиколи почти цяла Витоша и ще включи 4 специални етапа с обща дължина над 16 км, по които ще се засича време за преминаване на всеки състезател индивидуално. Интересното при ендуро състезанията е, че всеки участник трябва да разчита само на собствените си умения и да се придвижи от финала до началото на всеки етап на самоход или с транспорт, осигурен от организаторите. По този начин се обединяват две основни дисциплини в планинското колоездене – спускане и крос-кънтри и, за да успееш са нужни много комплексни умения и издръжливост.

Участниците в Home Mountain Enduro Cup ще бъдат разделени в няколко отделни категории – Юноши 15-17, Мъже 18+, Мъже 30+, Мъже 40+ и Жени. Състезателят с най-добро време от всички етапи на състезанието ще получи голямата награда – финансиране за участието му във финалния кръг на световните ендуро серии, който ще се проведе през октомври във Финале Легуре, Италия.

Home Mountain Enduro Cup

Специално за събитието, Лидл ще осигурят извозване на състезателите и публиката с вело-автобусите, част от проекта ВелоВитоша на компанията.

Състезанието е отворено и всеки, който смята, че може да издържи на натоварването и иска да предизвика себе си може да се включи. Желаещите могат да се запишат тук.

Home Mountain Enduro Cup

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.