#SofiaSkateCity с първи успехи

0
 

Сподели

Shares

Инициативата #SofiaSkateCity, която иска изграждането на предназначени за практикуването на скейт, BMX, лонгборд, кънки и други подобни спортове съоръжения в парковете и градинките на София, на мястото на занемарени басейни, площадки и други неизползваеми места, вече постига значителни успехи. След няколко проведени срещи между представители на инициативата с арх. Петър Диков и екипа му, нещата все повече излизат от сферата на идеите и желанията и стават част от реалността. А вече е ясно и първото от предложенията, което ще се превърне в скейт спот – ротондата на Централна гара, където предстои масивно преобразяване.

#SofiaSkateCity
Мястото е с огромен потенциал, а добрата новина е, че проектът ще се реализира в рамките на няколко месеца, така че реален резултат може да видим още до края на годината!

#SofiaSkateCity

#SofiaSkateCity е включена и в проекта за реновиране на парк “Възраждане” (където беше рампата в Зона Б5), обособена е една част от парка, която да е предвидена за практикуване на скейт, BMX, кънки и др. За момента мястото все още е пълно с дървета и храсти, но предстои разчистване на терена.
Другият проект, с потенциал за осъществяване в рамките на следващата година, е Южен парк 2, зад хотел Хилтън. Мястото е отделено за изграждане на спортна площадка, има направен проект, но предстои той да бъде преразгледан, тъй като стои замразен в общината вече 4 години.

SofiaSkateCity

Инициатори на кампанията са голям брой свързани с градските спортове хора и организации. Сред тях са хора, активно практикуващи тези спортове, както и спортни клубове, магазини, медии и организации, стоящи зад почти всичко свързано с тези спортове на територията на София. Сред тях са BLOK SHOP, Спортен Клуб “А-Теам”, Сноуборд и скейтборд клуб “Genex”, Скейт отбор – BLOK BOYS, Скейтборд & BMX отбор “The Band” и други.

Може да следите развитието на инициативата на facebook страницата на SofiaSkateCity, добре дошли са и всякакви мнения, предложения и критики.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.