Завършиха Red Bull Cliff Diving сериите на Азорските острови

0
 

Сподели

Shares

Завърши поредния етап от световните серии Red Bull Cliff Diving от скалите на Азорските острови, Португалия.
22-ма от най-добрите състезатели по височинни скокове в света премериха сили и показаха уникални умения, скачайки от 27-метрова скала в океана.

Red Bull Cliff Diving
Снимка: Red Bull Cliff Diving

Спряганият още преди началото на сериите за потенциален победител – Гари Хънт, оправда очакванията и доминира на световните серии. Това е пета поредна победа за „брилянтния британец”. Той успя да събере 471,80 точки, които му осигуриха първата позиция, след като по време на квалификациите на скала „Змийска глава”, атлетът заема 12-то място.

Най-близо по точки до Хънт се оказа най-младият участник в сериите – мексиканецът Джонатан Паредес. Той зае втората позиция с актив от 450,90 точки. На трето място се нареди американецът Анди Джоунс, за който световните серии на Азорските острови са 16-та поредна надпревара.

Най-очакваните съперници на Гари Хънт в борбата за първото място – сънародникът му Блейк Олдридж и колумбиецът Орландо Дюк не събраха достатъчно точки, за да се наредят в челната тройка и останаха съответно на 6-та и 9-та позиция.

Орландо Дюк. Снимка: Red Bull Cliff Diving
Орландо Дюк. Снимка: Red Bull Cliff Diving

Вълнуваща беше и битката при жените, които скачаха от 20 метра. Американката Сесили Карлтън сложи край на серийните победи на сънародничката си Рейчъл Симпсън, която завърши на 4-та позиция. В цялостното класиране обаче, двете американки си делят лидерската позиция (290 точки) и оставят след себе си Джинджър Лий Хюбърт (260 точки), която завърши трета и в сериите на Азорските острови. Втората позиция от световните серии в Португалия зае мексиканката Адриана Хименез.

Решителното състезание при жените, част от световните серии Red Bull Cliff Diving, ще се проведе на 13-и септември в Полиняно а Маре, Италия.

В следващата надпревара от световните серии в Мостар, Босна и Херцеговина на 15-и август пък, ще можем да проследим представянето на Тодор Спасов. Повече за това състезание можете да научите тук.

Red Bull Cliff Diving

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.