Ние сме легион!

0
 

Сподели

Shares

Кално, мръсно, адреналиново, запомнящо се и забавно – такова предизвикателство ни обещават на 29 август край София. Става въпрос за второто българско издание на Legion Run и от сигурен източник знаем, че трасето ще е по-голямо, по-добро и по-мокро от миналата година!

Legion Run

Legion Run е забавно бягане по 5-километрово трасе с поне 15 препятствия за ума и тялото, предизвикващи страхове, инстинкти, но и желанието да ги преодолееш. Не се засича време и не се обявява победител. Наградата накрая е тениска, студена бира и удовлетворението, че си го направил. Това не е състезание, а преживяване, което може да бъде индивидуално или групово.

Повече подробности за Legion Run ни разкриват организаторите на калното изживяване.

Legion Run

Кога и къде се състоя първото ви събитие?

Първото издание на Legion Run беше в Кипър на 29-ти март 2014. Два месеца по-късно организирахме още четири месечни събития в други европейски градове. Сега, година по-късно, Legion Run е вече на три континента. В недалечно бъдеще смятаме да стъпим и на четвърти. Планираме събитие на всеки две седмици, целогодишно. Това е планът, поне засега.

Legion Run

Кое препятствие според вас е най-голямото физическо изпитание? И кое е най-опасното?

Нека го кажем така – за нас безопасността е на първо място. Всичките ни препятствия са проверени, проектирани и монтирани от лицензирани професионалисти. Политиката ни по отношение на здравето и безопасността на участниците е безкомпромисна. Но бодливата тел, ледът, огънят, високите препятствия и тесните пространства – всички те са истински. Препятствията в Legion Run са мислени като изпитание на духа и тялото. Що се отнася до това кое от тях представлява най-голямо физическо и психическо предизвикателство – много зависи от конкретния участник. Всички имаме своите силни и слаби страни. Но благодарение на екипната работа и взаимната помощ, накрая всички стигат до финала. И в това е магията. Хора правят неща, които принципно никога не биха направили, покоряват препятствия с помощта на други хора, които не са срещали преди и вероятно никога няма да видят отново. И това е уникално. Финалната линия винаги е адски емоционално място. Хората често плачат от радост, а прегръдките и целувките са направо задължителни. Това е нещо, което си заслужава да се види.

Legion Run

В кой момент участниците започват да си помагат повече?

Солидарността започва още преди стартовата линия. Най-вече под формата на окуражителни думи, загрявка и стречинг. Участниците не спират да си помагат един на друг чак докато всички не преминат заедно финалната линия. И когато казваме всички, имаме предвид всички. Легионът се грижи никой да изостане назад. Ако видим, че някой пада, го вдигаме отново на крака. Ако някой се затруднява с определено препятствие, му помагаме. Legion Run не е състезание. И именно прави формата изключителен.

Legion Run

Да очакваме ли нови, по-трудни препятствия на събитието в България?

Винаги се стремим да променяме по нещо. Имаме 27 вида препятствия и всеки път успяваме да вмъкнем нещо ново. Разбира се, някои от препятствията са включени във всяко събитие, но винаги добавяме по нещо различно. Нови препятствия ще има и този път, но не разчитайте да ви издадем повече. Неизвестността винаги е по-вълнуваща. Затова никога не изреждаме всичките препятствия и други подробности около програмата на събитието. Неизвестността е половината от забавлението.

Legion Run

Какво бихте казали на някой, който още се колебае дали да се включи в тазгодишното издание на Legion Run? Как ще го убедите да направи решителната крачка и да се регистрира?

Ще се справиш. Няма значение кой си и с какво се занимаваш, ще се справиш. Ние сме силни, слаби, възрастни, млади, богати, бедни, образовани, необразовани, цветнокожи, бели, мъже и жени… ние сме легион! Ето това прави Legion Run изключителeн. Включи се и ти. Намокри се до кости, изцапай се до уши и бъди безотговорен възрастен поне за един ден.

Legion Run

Ако вече нямате търпение да разберете ще успеете ли да преминете предизвикателното трасе, запишете се за участие на Legionrun.bg. Единствените условия за участие са добро физическо здраве и пълнолетие.

Цялото интервю с организаторите на калното, екстремно изживяване Legion Run ще намерите в брой ЛЯТО 2015 на списание 360°.

Списание 360°, Лято 2015

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.