Камери заснемат спусканията на колоездачите на Витоша

0
 

Сподели

Shares

500 метра по планинския склон
4 камери
8 сензора за движение

След като стартира отново своята „Зелена линия“ с безплатни автобуси за колоездачи и туристи до Витоша и дори удължи една от линиите, Лидл България продължава с добрите новини. Последната ще зарадва всички планински колоездачи, които се спускат по витошките трасета.

Лидл България

Всеки почивен ден, в продължение на 8 седмици, те могат да преминават по долната част от даунхил маршрута на Бай Кръстьо, като спусканията им ще бъдат заснемани. За целта на четири ключови места са поставени камери, чрез които могат да се проследят най-силните моменти от каранията. Устройствата са програмирани така, че да заснемат всяко движение на велосипедиста, минаващ край тях. Включването става чрез инсталация на старта, през която се минава, за да се вземе билет. Всичко обаче, както е и при автобусите, е напълно безплатно. Целта на системата на старта е да покаже началния час на спускането и номера, под който по-късно колоездачът да види видеото си на сайта veloline.bg.

Благодарение на новата система и сайта, всеки колоездач може да види как се е представил, както и да сподели видеото си с повече хора. Видеата ще бъдат публикувани и на фейсбук страницата на Лидл България, а кратки откъси от тях ще бъдат качени в Instagram с #velolinevideo.

Видео за камерите на Вело линия можете да видите тук.

Най-добрите кадри ще бъдат представяни в началото на всяка седмица на сайта на 360°. В тях ще можем да видим най-бързите спускания, най-зрелищните скокове и драматични падания, дори най-екстравагантните колоездачни костюми. В края на всяка от осемте седмици пък ще ви представяме най-харесваните видеа от фейсбук. Всичко „най“ на едно място.

За да бъде преживяването пълно, камерите имат същото работно време както „Зелената линия“ на автобусите. Така колоездачите могат да се възползват от безплатните транспорт и заснемане всеки уикенд и официален празник през осемте седмици на кампанията.

Разписанието на автобусите е следното:
КС Хладилника: 8:20, 10:30
Заслон “Бай Кръстьо”: 9:00, 11:10
Хижа “Алеко”: 9:20, 11:30

Лидл България

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.