„Дунав Ултра“ – мисията изпълнена!

0
 

Сподели

Shares

688 километра от с. Куделин, Видинско до Дуранкулак за по-малко от 48 часа с колела. Това беше задачата, която мъжете от „Дунав Ултра“ си поставиха. След като миналата година не успяха да постигнат целта, тава лято си я поставиха отново, но за да е още по-голямо предизвикателството, тя беше с една подробност – велосипедите, които се използват, са само с една скорост.

Дунав ултра
Снимка: Анастас Търпанов

Началото бе дадено на 11 юли, а постижението вече е направено. Всичките 688 бяха изминати след 45-часово каране. Ето какво разказаха Борис Бегъмов (46 г.) и Петър Златков (31 г.) след като финишираха:

„Затворихме дистанцията на Дунав Ултра 2: Гладни за скорост и искаме да споделим първите си чувства с вас! Макар да нямахме много възможност по време на самото изпитание, усетихме навсякъде копнежа на хората за едно ново, различно и позитивно бъдеще.

Убедихме се също, че Евро Вело 6 се вписва по чудесен начин с желанието за промяна – именно това ни казаха и местните жители в с. Куделин, които ни чакаха в 6:30 сутринта на площада, от където беше стартът на нашата кампания.

Развълнувани сме от реакцията на всички приятели, които срещнахме по пътя и съжаляваме, че трябваше да се разделим толкова бързо с тях. Впечатлени сме от коментарите и подкрепата на Facebook групата – хора, снощи вие за малко да счупите мрежата!

Искаме специално да поздравим и нашия приятел Константин Славов, който трябваше да кара с нас, но не успя да стартира заради неприятен инцидент – Коко желаем ти пълно възстановяване и хиляди изминати километри с любимия ти велосипед“

„Дунав Ултра II: Гладни за скорост“

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.