Чепеларски Търкала 2015

0


Дата на събитието: 25.07.2015

Сподели

Shares

На 25 и 26 юли в родопския град Чепеларе ще се проведе състезание по планинско бягане и крос кънтри колоездене. То се състои от 4 отделни последователни, различни по трудност Търкала, които водят участниците по уникални горски пътчета и пътеки. Трасето включва роженската обсерватория, най-голямата фабрика, производител на ски в света, връх Мечи чал и множество други родопчански местности, които не са за подминаване.

Чепеларски Търкала 2015

Всички отделни Търкала имат общо начало- центърът на града, но всяко едно от тях се намира в различна посока спрямо Чепеларе.

Чепеларски Търкала 2015

Пълното трасе е с обща дължина 80 км, като всяко едно отделно Търкало е с приблизителна дължина 20 км. За по-голяма яснота на търкулващите се е използвана уникална, специфична за състезанието маркировка. Тя е в различен цвят за всяко Търкало, а маркировъчните табели оказват изминатото разстояние и степента на трудност на предстоящия участък от маршрута.

Състезанието е подходящо за всеки любител – планински бегач и колоездач, както е достатъчно интересно и предизвикателно дори и за най-големите професионалисти в тези спортове. Всеки участник изминава колкото Търкала реши. Съответно състезателните дистанции са 20, 40, 60 и 80 км.

„Трасето е изключително приятно, благодарение на горските терени, които са преобладаващи за състезанието, а Родопите предоставят на участниците невероятни гледки и пейзажи.“ – разказваха организаторите на Търкалата.
Записването вече тече онлайн на сайта на състезанието. Повече информация за това може да намерите тук.

Заедно с планинското бягане и колоездене на 26.07 се провежда и Чепеларски Търкала – състезание за хора с увреждания. Те ще мерят сили на специално подготвено трасе в центъра на гр. Чепеларе.

Всички, които искат да тестват трасето, ще могат да го направят след 15 юли в Чепеларе, където могат да усетят родопската атмосфера и да потренират.

Чепеларски Търкала 2015

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.