Нов сезон и по-добри трасета в Боровец

0
 

Сподели

Shares

Боровец: Не изпускай! Разпускай на планина през лятото.

Байк парк Боровец сезон 2015

Зимата беше щедра към всички почитатели на зимните спортове, но вече е лято и е време за нетърпеливите колоездачи.
И този сезон паркът за планинско колоездене в Боровец ще бъде център за най-добрите байкъри в България и Европа. Заслугата отново е на Бороспорт и екипа по поддръжката и изграждането на системата от трасета в байкпарк Боровец, които са подготвили множество палави изненади.

Голямата гордост е възроденото DH трасе Scary Movie, което този сезон разполага с изцяло нова и доста вълнуваща средна част. Изградени са много други допълнения, нови елементи и спокойно можем да кажем, че си е наистина страшничко – шейпърите са накопали няколко доста мъжки скокове, дропове и т.н…
Изцяло новата средна част разполага вече с много големи нови скокове, виражи и един участък със страничен наклон, на който като се покара малко и наизлязат корените, минаването ще стане особено трудно и интересно. В горната и долната част също е пипано тук-там, ще има нов, по-голям финален скок, а на поляната на финала планът е да се изкопае пъмп-трак, който ще е еднакво полезен и забавен както за деца и начинаещи, така и за напреднали.
Екипът ще работи цяла година и едно по едно ще добавя и променя отделни елементи, така че да не ви омръзне и все да има нещо ново и още по-интересно.

Байк парк Боровец сезон 2015

Следващият голям проект след Scary Movie е изграждането на Flow трасе – изцяло изкуствено създадено трасе, което представлява поредица от скокове и виражи.
За Flow трасетата е характерно, че всичко се заравнява и заглажда, като липсват грубостите на естествения терен, но пък са много полезни, за да се научат карачите да скачат на истински големи скокове и да карат на скорост.

Останалите трасета в байкпарк Боровец са разчистени и в добро състояние, с богато разнообразие от природни и изкуствено създадени пътеки за карачи с различни нива на трудност.
Боровец дава лесен достъп и до пътеките във високата част на планината, но имайте предвид, че карането на височина над 2000 м е забранено, според наредбите на Национален парк Рила.

Байк парк Боровец сезон 2015

Колкото до събитията това лято – на 4 и 5 юли се проведе CG Fun Camp, двудневен тренировъчен лагер на Седрик Грасия, легендарният състезател по DH, 4x и ендуро. Седрик е истинска икона в спорта и може би най-известният карач, идвал у нас.
Следващото голямо събитие ще е наесен, когато най-после ще има състезание по спускане, което всички очакваме с голямо нетърпение.

Работното време в байкпарк Боровец остава непроменено, както и цените. Отново ще можете да наемате колелета и екипировка в Информационния център на курорта Боровец – Borovets Adventure Center, който това лято се намира срещу хотел „Рила”, до долна станция на четириседалков лифт „Мартинови бараки“.

Байк парк Боровец сезон 2015

И не забравяйте редовно да проверявате сайта и фейсбук страницата на парка, за да да имате последната и най-актуална информация за това какво се случва в Боровец!

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.