Лято в Боровец или как да си прекараме добре

0
 

Сподели

Shares

Летният сезон в Боровец вече е официално открит. Кабинковата въжена линия „Ястребец“ и четириседалковят лифт „Ситняково Експрес“ се движат по график през седмицата и обслужват туристите в района. В петък, събота и неделя работят и двете съоръжения. Цените на билетите за лифтовете и тази година остават непроменени и са 12 лева билет за възрастен, 6 лева – за дете. Дневната карта, която се ползва най-вече от байкърите, е една и е на стойност 22 лева.

Боровец
Снимка: Бороспорт

Боровец Маунтин Байк Парк продължава да радва байкърите с нови вариации на петте основни трасета: Scary Мovie, Need for Speed, Rocky, Harry Potter, Green Мile – с различна степен на трудност, така че да могат да отговорят на нуждите на всички, включително и на онези, които правят своите първи стъпки в маунтин байка. Даунхил трасето предлага една нова визия с нови скокове и виражи, които ще предизвикат професионалните карачи. За останалите, които просто искат да покарат в курорта, могат да го направят по кроскънтри терените, както и по специално маркираните велоалеи. На разположение са байкове и екипировка, както и професионални инструктори, които могат да предложат наред със страндартното каране и маунтин байк турове, които съчетават адреналина от карането на колело с предизвикателствата и невероятните гледки в планината.

БоровецВъженият град и Бороландия работят ежедневно, за да осигурят забавление за малки и големи. Въженият град предлага три нива на трудност и е подходящ, както за начинаещи, така и за онези, които имат добра физическа подготовка.

Пейнтбол, стрелба с лък и пушка, волейбол са част от игрите, които се предлагат на всички гости, които биха искали да прекарат време на открито в планината, на чист въздух.

Помислено е и за родителите с по-малки деца, които могат да оставят малчуганите в ръцете на професионални асистенти от детска градина „Бороландия“, които ще играят и творят с малките сред природата.

Пешеходните турове, целодневният каяк на язовир “Искър“, спортният риболов, посещението на ловно стопанство „Искър“ и конната езда са подходящи за всички, които искат да съчетаят познанието с физическата активност и удоволствието от престоя сред природата.

Боровец
Снимка: Бороспорт

А за онези, които искат да се насладят на красотата на планината от птичи поглед има и тандемни полети с парапланер.

Местните спортните клубове с демонстрациите си ще допълнят спортните събития през август, а през септември Боровец отново ще бъде арена на маунтин байк състезание от национален ранг.

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.