Радослав Безпризванний пробяга тепетата

2
 

Сподели

Shares

В събота, 4-и юли, пловдивчанинът Радослав Безпризванний осъществи една от най-смелите си спортни амбиции – да пробяга всички тепета в родния си град. По собствените му думи той се кани да го стори може би от две години, но досега не се е престрашавал да опита.

Радослав Безпризванний пробяга тепетата - Пловдив
Пловдив. Снимка: Mark Huguet/Flickr

Маршрутът на Радослав започва с изкачване на Альоша, оттам – Младежия хълм, продължава към Телевизионната кула, Часовниковата кула на Сахат тепе, минава през Таксим тепе и Джумаята и оттам през Античния театър и Небет тепе завършва в двора на пожарната. Според Радослав разстоянието не превишава 15 километра, но това, което го прави предизвикателно, е денивелацията и разликата в терена.

 

Радослав Безпризванний пробяга тепетата
Радослав Безпризванний

Най-добре за постижението си говори самият той. Затова, и защото са много вдъхновяващи, си позволяваме да споделим неговите думи от профила му във „Фейсбук“:

„Това постижение дойде точно в момента, в който беше важно да си припомня, че когато искам нещо силно, и постигането му зависи от самия мен, притежавам волята и силата да го преследвам, докато не го постигна. В живота обаче не винаги имам контрол върху това което ми се случва, не винаги очакванията ми се оправдават. В тези моменти спокойствие намирам в това, че съм уверен, че съм показал най-доброто, на което съм способен. Винаги опитвам.

Благодарен съм, че съм заобиколен от невероятни приятели, които ме подкрепят и окуражават във всяка моя крачка. Докато седя на раменете на такива гиганти, и знам, че се занимавам със стойностни неща, които променят живота на хората около мен към по-добро, никога няма да си позволя да изпусна фокус от това да надскачам себе си всеки следващ ден. И усмивката на лицето ми ще е породена от факта, че живея целеустремен и значим живот, че има на кого да разчитам безусловно, но най-вече – че знам на какво съм способен.“

Сподели

Shares

2 КОМЕНТАРИ

  1. И какво, успя ли Безпризванний да си намери призванието? Аз ако дойда да избягам всички тепета по 2 пъти ще пише ли за мен във вестника?

  2. За вестника не знаем, но на нашия сайт не е изключено ;)

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.