Започна Red Bull X-Alps 2015

0
 

Сподели

Shares

Започна най-епичното приключенско състезание. Точно в 11:30ч. на пети юли, 33 атлета от 18 страни дадоха старт на мега надпреварата.

И тази година Red bull X-Alps стартира от Моцартплац в Залцбург и ще завърши в Монако. Това означава, че атлетите ще изминат внушителното разстояние от 1038 км единствено пеша или с парапланер, разчитайки само на собствените си умения и тези на подкрепящия ги участник.

Athlete: Event Participant; Event: Red Bull X-Alps; Discipline: Paragliding; Photocredit: (c)Olivier Laugero/Red Bull Photofiles; Location: GroЯglockner, Austria

 

Както обикновено, в надпреварата ще се включат най-подготвените и физически, и психически авантюристи, които имат сериозни опит и умения в планинарството и парапланеризма. Организаторите съветват, наблюдаващите да следят представянето на французите Клемон Латур и Антоан Жирард, австриеца Пол Гушелбауър и румънеца Тома Коконеа, които са считани за основни претенденти за титлата.

Тази година за пръв път атлетите изминаха еднодневно трасе преди самия старт на Redbull X-Alps. Първите три отбора финиширали „мини надбягването” автоматично получават 5-минутен бонус в официалната надпревара и еднократен „билет” за нощно катерене/летене.

Грандиозното състезанието печели този отбор, чийто атлет пръв достигне зоната за „приземяване” в Монако. Финалът не се обявява още 48-часа след пристигането на първия или се забавя до 17-и юли в случай на ранно финиширане.

Red Bull X-Alps

Добрата новина за всички фенове на състезанието е, че ще могат да наблюдават на живо хода на надпреварата, както и да гледат видеа от изминали етапи, които са пропуснали. Актуална информация от протичането на надпреварата може да бъде следена на официалната страница на събитието.

X-Alps
Снимка: Redbull

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.