Red Bull Cliff diving в Босна с Тодор Спасов

0


Дата на събитието: 15.08.2015

Сподели

Shares

На 15 август в живописния босненски град Мостар ще се случи нещо уникално – състезанието по височинни скокове във вода Red Bull Cliff diving. То ще бъде с българско участие – Тодор Спасов е един от поканените.

Тодор Спасов. Снимка: Red Bull Cliff Diving
Тодор Спасов. Снимка: Red Bull Cliff Diving

Събитието ще се проведе пред една от най-популярните забележителности на Балканите. Стари мост над река Неретва е обявен за архитектурен паметник от ЮНЕСКО и е емблематична гледка за Босна и Херцеговина. Скоковете в реката ще се изпълняват от 27-метрова платформа, разположена над самия мост и се очаква да се превърнат в едно от най-зрелищните събития в този спорт.

 Стари мост над река Неретва
Стари мост над река Неретва в Мостар

Red Bull Cliff Diving Series са най-екстремната международна поредица от състезания по скокове във вода. Поради високорисковия и екстремен характер на скоковете, участниците в събитията от сериите са само 14, всичките със специална покана. Българинът, който ще участва – Тодор Спасов, има дългогодишен опит в този спорт, включително в сериите на Ред Бул и състезанията за Световната купа. Той е и мъжът от корицата на брой ЛЯТО 2014 на списание 360.

Повече за Тодор Спасов можете да научите тук.

Тодор Спасов
Тодор Спасов – корицата на 360° от лято 2014

Сподели

Shares

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведи твоят коментар!
Моля, въведи твоето име тук.